Michael Jackson a murit din cauza lipsei de somn?

De: Gabriela Voicu / 22.06.2013, 13:00
Michael Jackson a murit din cauza lipsei de somn?
Potrivit doctorului Charles Czeisler, specialist la Harvard, chemat de mama lui Michael Jackson pentru a depune mărturie în cadrul procesului intentat de familia starului companiei AEG, susține că decesul lui Michael a survenit în urma lipsei de somn.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, într-o perioadă în care se pregătea să stabilească un record mondial privind cea mai de succes serie de concerte din istorie, însă, fără să știe, a stabilit alt recod care a dus la decesul său.

Medicul Charles Czeisler a declarat, în timpul procesului intentat de familia starului companiei AEG, că Michael Jackson ar putea fi singurul om care a trăit două luni fără așa-numitul somn REM – Rapid Eye Movement, care reprezintă un somn natural, vital pentru corp și creier.

REM este o etapă a somnului caracterizată prin mișcări oculare rapide sub pleoapele închise, în care apar visele. Din durata totală a unui somn, aproximativ 20 la sută reprezintă stadiul REM.

Michael Jackson

Cele 60 de nopți în care Michael Jackson a fost tratat cu propofol de medicul Conrad Murray au reprezetat o premieră din punct de vedere medical. Propofolul, un sedativ foarte puternic, întrerupe ciclul natural de somn, oferindu-i pacientului senzația de odihnă, fără a fi vorba însă de un somn adevărat, a susținut Charles Czeisler.

Expertul de la Harvard, care oferă consultanță pentru NASA și CIA, a menționat că Michael Jackson ar fi murit oricum din cauza lipsei de somn, chiar dacă nu ar fi existat supradoza de Propofol din 25 iunie 2009.

Citește mai multe despre „Noile DEZVĂ‚LUIRI despre Michael Jackson în procesul contra AEG”, pe Mediafax.ro