Michael Jackson ar fi împlinit azi 54 de ani!

Apropo.ro / 29.08.2012, 12:57
Michael Jackson ar fi împlinit azi 54 de ani!
A fost o legendă. The King of Pop ar fi împlinit azi 54 de ani! Michael Jackson (29 august 1958 - 25 iunie 2009) va fi sărbătorit azi de fanii din toată lumea!

Potrivit Guiness World Records, Michael Jackson este recunoscut ca fiind cel mai de succes artist din toate timpurile!

Michael va fi sărbătorit azi în toate marile capitale ale lumii. In Statele Unite au fost deja anunţate petreceri şi festivaluri pentru întreaga săptămână, după cum scrie RTV.net. La trei ani de la moartea artistului, muzica lui aduce în continuare milioane de dolari, iar Michael umple încă paginile ziarelor! Azi ar fi împlinit 54 de ani!

Michael JacksonDintre cele mai ascultate piese ale artistului fac parte „Thriller”, „Bad”, „Billie Jean”, „Beat It”, „Wanna Be Startin’ Somethin”, „Smooth Criminal”, „Black or White”, „The Way You Make Me Feel”, „Man in The Mirror”, „Rock With You”, „Don’t Stop Rill You Get Enough”, iar lista poate continua, căci MJ a scos hit după hit!

Supranumit Regele muzicii pop, Michael este unul dintre puţinii artişti care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără şi 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „Cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri numărul unu în Statele Unite (incluzâd 4 ca membru al formaţiei The Jackson 5) şi vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduţi artişti din istorie. Michael Jackson a strâns şi a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acţiuni de caritate şi prin intermediul propriei sale fundaţii, Fundaţia Heal the World.

Michael Jackson a fost primul mare artist care a concertat în România. În data de 1 octombrie 1992, 70.000 de oameni au fost prezenţi pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti, pentru a-l vedea pe Michael cântând şi dansând. El a revenit în România, în 1996, în cadrul turneului „HIStory World Tour”.
Michael Jackson
Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuinţa sa. Regele muzicii pop a fost înmormântat la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, pe 3 septembrie, la 70 de zile de la moartea sa. La ceremonia funerară au participat doar familia şi prietenii foarte apropiaţi ai starului. Moartea lui a atras atenţia întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de oameni.