Michael Schumacher a ieșit de pe pârtia amenajată, susțin anchetatorii

Apropo.ro / 08.01.2014, 15:30
Michael Schumacher a ieșit de pe pârtia amenajată, susțin anchetatorii
Parchetul și anchetatorii în cazul accidentului de schi suferit de Michael Schumacher în Alpii francezi au susținut o conferință de presă, miercuri, la Albertville.

Normele de marcare a pârtiilor au fost respectate de stațiunea Meribel, schiurile utilizate de fostul pilot nu au cauzat accidentul, iar acesta schia cu o viteză normală pentru nivelul său în acest sport.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Ancheta este într-un stadiu avansat, au fost făcute foarte multe audieri ale martorilor, ale medicilor, ale celor care au închiriat echipamentul de schi, reconstituiri și expertize. S-au examinat imaginile înregistrate de camera montată pe casca lui Schumacher.

Pe 29 decembrie Schumacher cobora pe pistă până la o intersecție între alte două piste, a lovit niște jaloane și a ieșit în afara pistei amenajate. El face o manevră specifică schiorilor, a mers între 3-5 metri depărtare de pista amenajată, a lovit cu schiurile o piatră, și-a pierdut echilibrul și s-a lovit la cap de o piatră aflată la 8 metri depărtare de pista amenajată. A fost găsit la 9 metri depărtare de pistă.

Se știe cu precizie traseul pe care a coborât Schumacher. Pe baza imaginilor filmate de camera de la casca lui se va putea stabili chiar și cauza accidentului.

Citește mai multe detalii despre cauzele accidentului la schi suferit de Michael Schumacher, pe Mediafax.ro