Michelin dubleaza productia de anvelope la Floresti

Apropo.ro / 15.01.2008, 11:29
Michelin dubleaza productia de anvelope la Floresti
Michelin Victoria Floresti, fabrica de anvelope detinuta de producatorul francez in judetul Prahova, isi va dubla in urmatorii doi ani capacitatea de productie.

Michelin Victoria Floresti, fabrica de anvelope detinuta de producatorul francez in judetul Prahova, isi va dubla in urmatorii doi ani capacitatea de productie, de la 4 milioane de unitati in prezent, in urma finalizarii investitiilor de modernizare demarate in 2004.  Investitiile Michelin Romania pentru modernizarea fabricilor preluate in 2001 de la grupul Tofan insumeaza peste 220 de milioane de euro, in urma aplicarii unui program anual de dezvoltare in valoare de 30-40 de milioane de euro.

"Productia se va dubla in urmatorii doi ani si este paradoxul unei schimari tehnologice facute in mers. Uzina a fost in ultimii trei ani si va continua in urmatorii doi sa fie un mare santier", a declarat Carmen Petcu, directorul general al uzinei Victoria Floresti.

La momentul preluarii fabricii, in 2001, portofoliul de produse includea anvelope de turism marca Montana si Victoria cu diametrul de 12, 13 si 14 inchi.

 

Odata cu transformarea tehnologica, portofoliul de produse al uznei a evoluat catre anvelope cu diametrul de 15 inchi, circa 50% din productie, si 16-17 inchi. De asemenea, in prezent Victoria Floresti produce marca Michelin, marca premium a grupului, BFGoodrige, Kleber si Kormoran, ultima dintre ele fiind destinata primei echipari a automobilelor Logan. Pentru Automobile Dacia, Michelin mai produce si anvelopele Michelin Energy III care echipeaza Logan Eco 2. Livrarile catre uzina de la Mioveni reprezinta 14% din productia uzinei, aproximativ 560.000 de unitati anual. Restul productiei este destinat exportului.

 

Odata cu inlocuirea utilajelor si a derularii programelor de modernizare uzina a investit si in instruirea personalului, de aproximativ 1.800 de angajati, fapt ce a condus la triplarea productivitatii.

 

"In interiorul masei de personal care a ramas in uzina s-au produs schimbari semnificative. Erau calificari pe care Victoria nu le avea in 2001 si pe care acum le are. Aceste cadre au fost fie instruite in uzina, fie au fost aduse din afara. Intr-o uzina noua dai drumul la buton si a plecat tot. Intr-o uzina veche precum Victoria totul s-a facut din mers, si baza se consolideaza, baza sunt oamenii", a spus Petcu.

 

 

Â