Michi&Dub

Apropo.ro / 13.02.2002, 11:24
Michi&Dub
Nu, nu-i vorba aici despre doua personaje gen Chip & Dale. Discutam despre jumatatea tunsa mai scurt a trupei Suie Paparude si despre stilul muzical care-i este caracteristic. Dub. Ce inseamna Dub? Simplu spus, avem de-a face cu o muzica preponderent ambientala, cu sonoritati

Nu, nu-i vorba aici despre doua personaje gen Chip & Dale. Discutam despre jumatatea tunsa mai scurt a trupei Suie Paparude si despre stilul muzical care-i este caracteristic. Dub. Ce inseamna Dub? Simplu spus, avem de-a face cu o muzica preponderent ambientala, cu sonoritati linistitoare, asa-numita „Lounge music”, corespondenta unei stari cunoscute, indeobste, sub denumirea de „chill out”.

Curentul dub isi trage seva din mediul cluburilor underground de dincolo de Canalul Manecii; pe plaiurile noastre, amatorii genului nu dispun de prea multe cluburi de profil (nota bene, exista stabilimentul bucurestean „Web Club”, unde Michi se numara chiar printre „entertainerii”rezidenti ai casei, alaturi de colegul sau de trupa, ilustrul maestru Dobrica).

Albumul se numeste „Dub free Romania”, iar una dintre piese este realizata in colaborare cu trupa „Omul cu sobolani”.

Lansarea se va produce undeva, pe la sfarsitul lunii februarie, si va a fi urmata, la scurta vreme, de o serie de concerte de promovare in… Belgia. Iar asta, pentru ca publicul occidental este mult mai receptiv la sonoritatile in speta. Eh!… o veni si vremea noastra!

SURSA : ACASA MAGAZIN

Tags: