Mici crime conjugale

Apropo.ro / 03.12.2008, 20:00
Mici crime conjugale
Micile crime conjugale se intampla atunci cand obisnuintele unui partener sufoca dorintele legitime ale celuilalt.

Teatrul „George Ciprian” prezinta la Sala „George Constantin” a Teatrului „Nottara” miercuri, 10 decembrie, ora 19.30, spectacolul MICI CRIME CONJUGALE de Eric Emmanuel Schmitt, in regia Silviei Dumitriu.

Dupa un accident misterios, Gilles se trezeste amnezic. Cine este el? E chiar barbatul perfect pe care Lisa il infatiseaza? Dar Lisa, femeia cu care isi imparte viata? Raspunsurile ei prezinta doar o perspectiva  probabila, nu o certitudine. Cum a fost viata lor, de fapt? Poate sti celalalt adevarul despre noi insine?

“Mici crime conjugale” este o privire rece si lucida asupra  cuplului uzat dupa 10 ani de viata comuna, iubire de cursa lunga, in care visele au sfarsit prin a fi contrazise de realitate si dependenta nu mai poate fi despartita de iubire.

Micile crime conjugale se intampla atunci cand obisnuintele unui partener sufoca dorintele legitime ale celuilalt. Incetul cu incetul, visul de inceput al cuplului se pierde. Lisa si Gilles sunt dependenti de vechi raspunsuri si incapabili sa isi mai ofere o noua intelegere reciproca.

Eric Emmanuel Schmitt este cel mai jucat dramaturg contemporan francez pe scenele lumii, printre piesele lui numarandu-se "Libertinul", "Variatiuni enigmatice", "Vizitatorul" si "Mici crime conjugale".

Lui Eric Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douazeci de premii si distinctii literare, iar in 2000 a primit titlul de Chevalier des Arts et des Letters. In 2001, Academia Franceza i-a acordat Marele Premiu pentru intreaga activitate.