Mici, dar voinici

Apropo.ro / 16.07.2006, 15:35
Mici, dar voinici
De-a lungul timpului mașinile de clasa mica au cunoscut o evoluție surprinzatoare din toate punctele de vedere. Ne propunem sa facem ierarhia celor mai bune din Romania. Nepotul lui Maserati: Fiat Grande Punto Italienii n-au negat nici un moment ca designul lui Grande

De-a lungul timpului mașinile de clasa mica au cunoscut o evoluție surprinzatoare din toate punctele de vedere. Ne propunem sa facem ierarhia celor mai bune din Romania.

Nepotul lui Maserati: Fiat Grande Punto

Italienii n-au negat nici un moment ca designul lui Grande Punto e de inspirație Maserati. Nu ca ar putea s-o faca cu o expresie serioasa…

Astfel, au pus capat carcotelilor de orice fel înca din start și noua nu ne-a ramas decat sa ne clatim ochii pe cea mai frumoasa mașina din categorie. Fiind atat de reușita estetic te aștepți sa aiba alte lacune, dar nu este așa.

Are cel mai mare spațiu interior, care a moștenit de ajuns de mult din exteriorul exuberant. Capitonajele sunt asortate la culoarea caroseriei, iar materialele sunt corecte, chiar daca anumite îmbinari și finisari demonstreaza un ușor miserupism latin.

Gama de motoare afișata la startul vanzarilor mizeaza puternic pe diesel, benzinele nefiind prea convingatoare. Înca… deoarece variantele puternice sunt pe drum.

Cea mai buna varianta este 1.9 JTD de 130 CP, care „lovește”, ce-i drept, mai puternic în bugetul familiei, dar asortata cu doar doua uși și culoarea portocalie face din Grande Punto o arma sexy, mai ales ca dinamica citadinei este mult peste medie.

Date tehnice: 1.910cmc diesel, 130 CP, vit. max. 200km/h, 0-100km/h 9.5sec, preț 13.880 (CIP)

Și lista continua numai în noul numar al revistei .