Microbuze noi de la Peugeot, Citroen si Fiat

Apropo.ro / 06.03.2002, 10:19
Microbuze noi de la Peugeot, Citroen si Fiat
Constructorii de autovehicule PSA Peugeot Citroen și Fiat SpA au prezentat, marți, o noua generație de microbuze pentru transportul de pasageri, dezvoltate la uzina pe care cele doua companii o opereaza împreuna în Franța Noul autovehicul, care va fi comercializat sub

Constructorii de autovehicule PSA Peugeot Citroen și Fiat SpA au prezentat, marți, o noua generație de microbuze pentru transportul de pasageri, dezvoltate la uzina pe care cele doua companii o opereaza împreuna în Franța

Noul autovehicul, care va fi comercializat sub marcile Peugeot, Citroen, Fiat și Lancia, reprezinta un potențial competitor al modelului Espace, produs de Renault. Modelul va fi fabricat într-o cadența anuala de circa 110.000 de unitați.

Daca partea frontala și interiorul microbuzelor vor fi specifice fiecarei marci sub care acestea vor fi lansate, partea posterioara va fi identica pentru toate autovehiculele.

Citroen și Peugeot preconizeaza pentru versiunile lor, care vor fi numite C8 și respectiv 807, vînzari de 40.000 de unitați. Ambele companii, reunite în grupul PSA, au investit împreuna cu Fiat circa 650 de milioane de euro în uzina din Franța pentru adaptarea liniei de producție astfel încît noul autovehicul sa poata fi fabricat cu caracteristicile celor patru marci auto.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: