Microsoft a încetat vânzările sistemului de operare Windows 7

De: Marian Andrei / 10.12.2013, 09:00
Microsoft a încetat vânzările sistemului de operare Windows 7
Pentru cei care nu au apucat să-și cumpere cel mai bun sistem de operare de la Microsoft, șansele de a face acest lucru se împuținează: gigantul software nu mai vinde cu amănuntul acest produs.

Potrivit regulilor referitoare la vânzări și livrarile către OEM (original equipment manufacturers), prezente pe site-ul Microsoft, compania a încetat vânzările cu amănuntul pentru Windows 7 pe 30 octombrie.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Următorul deadline, „Încetarea vânzărilor de calculatoare cu Windows 7 preinstalat” va fi pe 30 octombrie 2014.

Regulile, stabilite în 2010, prevăd că vânzarea cu amănuntul în magazine a unui sistem de operare încetează la un an de la lansarea succesorului său iar livrarea către OEM se sistează la doi ani.

Deoarece Windows 8 a fost lansat în octombrie 2012, Windows 7 a fost retras din oferta de retail, după cum se poate observa lesne vizitând magazinul online al Microsoft.

Acest lucru se întâmplă în teorie, pentru că, în practică, există foarte multe magazine online care vând sisteme de operare mai vechi, prin redistribuirea stocurilor de la diverși furnizori.

La sfârșitul lunii noiembrie, aproximativ 46,6% dintre toate PC-urile rulau, ca sistem de operare Windovs 7, potrivit Net Applications.