Microsoft a închiriat o țară pentru o zi, pentru lansarea unui joc video

Apropo.ro / 02.11.2012, 12:00
Microsoft a închiriat o țară pentru o zi, pentru lansarea unui joc video
Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că industria jocurilor video a depășit Hollywood-ul în materie de lansări spectaculoase, gigantul american Microsoft a oferit-o cu evenimentul pregătit pentru Halo 4, ultimul episod din franciza creată pentru consola Xbox.

Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că industria jocurilor video a depășit Hollywood-ul în materie de lansări spectaculoase, gigantul american Microsoft a oferit-o cu evenimentul pregătit pentru Halo 4, ultimul episod din franciza creată pentru consola Xbox, scrie Daily Mail.

Microsoft susține că este prima firmă privată care a transformat principatul Liechtenstein, prin preluarea celor mai importante obiective istorice ale țării, inclusiv un castel construit în secolul 13 și o mină funcțională.

Compania a refuzat să precizeze valoarea bugetului alocat pentru eveniment dar a precizat că este „cel mai ambițios proiect” realizat până în prezent.

Pentru o zi, peisajele muntoase din Liechtenstein au devenit un platou de filmare pentru lansarea Halo 4, ultima generație a francizei dedicate consolei Xbox, care s-a vândut în 46 de milioane de exemplare din 2001 până în prezent.

„Halo este o franciză de 3 miliarde de dolari care a redefinit istoria industriei și a marcat o generație de împătimiți de jocuri”, a declarat Chris Lewis, vicepreședinte Interactive Entertainment Business, Microsoft EMEA.

Producția ultimului titlu din seria Halo nu a făcut rabat la promovare, compania angajându-l chiar pe regizorul David Fincher (Fight Club, The Girl with the Dragon Tattoo) pentru a face clipul publicitar.

Halo 4 va fi lansat în întreaga lume pe 6 noimebrie și va fi disponibil exclusiv pe consola Xbox.

Liechtenstein este cea mai mică țară vorbitoare de limba germană din lume, cu o suprafață de 160 de kilometri pătrați, circa două treimi din aria totală a Bucureștiului. Liechtensteinul este situat pe partea superioară a văii Rinului din Alpii Europeni și se învecinează la est cu Austria și la vest cu Elveția.