Microsoft a lansat consola de jocuri Xbox One (Video)

Apropo.ro / 22.05.2013, 13:00
Microsoft a lansat consola de jocuri Xbox One (Video)
Microsoft a lansat noua generație a consolei de jocuri Xbox - Xbox One, succesoarea consolei Xbox 360. Ce aduce nou...

Noua consolă de jocuri Xbox One de la Microsoft este lansată pe piață la o distanță de 7 ani și jumătate de la apariția Xbox 360.

Consola Xbox 360, care a fost prezentată inițial în 2001, dar lansată oficial în 2005, a vândut 77,2 milioane de console la nivel global, până pe data de 18 aprilie 2013.

 


 

Noua consolă Xbox One poate comunica cu posesorul ei prin voce – comanda vocală, și gesturi – recunoaștere facială, dar și mișcări – un nou Kinect. Interfața Xbox One a rămas aproape ca predecesoarea, cu specificația că la deschiderea sistemului apare în față rubrica My Pins, unde sunt salvate aplicațiile preferate ale utilizatorului.

Xbox One are 8GB RAM, un disc drive de tip Blu Ray, o capacitate de stocare de 500 de GB, un procesor cu opt nuclee și USB 3.0. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție o rezoluție 1080p.

xbox one

Xbox One permite utilizatorilor să folosească mai multe programe odată precum să discute pe Skype cu un prieten, să caute muzică, să se uite la televizor sau să joace un joc.

Xbox One va avea parte de o serie specială de jocuri – FIFA 14, Madden 25, NBA Live 14 și UFC, Halo, Call of Duty Ghosts (lansarea în premieră numai pe Xbox One), Forza Motorsport 5. Jocurile de Xbox 360 nu vor fi compatibile cu XBox One.

Noua consolă Xbox One ar putea fi pusă spre vânzare spre sfârșitul anului, prin noiembrie-decembrie 2013, în aceeași perioadă cu noul PlayStation 4.

Retailerul britanic Zawi spune că prețul unei console Xbox One va fi în jurul a 605.62 dolari.