Microsoft a prezentat noua versiune Office

Apropo.ro / 15.09.2005, 12:22
Microsoft a prezentat noua versiune Office
Microsoft a prezentat, în cadrul conferinței sale anuale, noua versiune a pachetului de programe Office, care include o interfața reproiectata și noi facilitați care permit utilizatorilor sa obțina date de pe Internet și servere de rețele, transmite

Microsoft a prezentat, în cadrul conferinței sale anuale, noua versiune a pachetului de programe Office, care include o interfața reproiectata și noi facilitați care permit utilizatorilor sa obțina date de pe Internet și servere de rețele, transmite Reuters.

Cu toate ca atenția programatorilor prezenți la conferința a fost concentrata pe nou sistem de operare Windows care va fi lansat anul viitor, Office va suferi transformari fundamentale care vor fi evidente pentru utilizatorii din domeniul afacerilor.

„Volumul mare de e-mail-uri, mesaje instant și informații exercita o presiune extraordinara asupra utilizatorilor”, a declarat Chris Capossela, vicepreședinte pentru managementul produselor la divizia Microsoft responsabila cu produsele Office.

Capossela a prezentat, în cadrul unei demonstrații, noua versiune Office care renunța la meniurile „File” și „Print”, oferind în loc elemente grafice și butoane, în partea superioara a programului, care se schimba automat în funcție de tipul de date cu care lucreaza utilizatorul.

Noua versiune Ofice urmeaza sa fie lansata în a doua jumatate a anului 2006, în aceeași perioada cu Windows Vista, viitoarea versiune a sistemului Windows, denumita, inițial, Longhorn.

Prin Office 12, Microsoft intenționeaza ca programe precum Word, Excel, Powerpoint, Access și Outlook sa devina mai accesibile utilizatorilor, datorita noii interfațe.

Dezvoltarea pachetului de programe Office este un obiectiv de importanța majora pentru Microsoft, având în vedere ca, împreuna cu sistemul Windows, genereaza cea mai mare parte a veniturilor uriașe ale companiei.

Grupul american încurajeaza programatorii sa utilizeze funcțiile de baza ale Office pentru a scrie programe proiectate special pentru acesta, așa cum Windows servește drept platforma pentru alți creatori de software.

Microsoft încurajeaza de asemenea proiectanții sa creeze programe care vor lega funcțiile Office cu datele stocate pe servere și baze de date. Mediafax IT&C News