Microsoft desfasoara SQL Server beta 2

Apropo.ro / 09.08.2004, 13:11
Microsoft desfasoara SQL Server beta 2
Microsoft a distribuit versiunea beta 2 a SQL Server 2005 pentru 500.000 de dezvoltatori. Compania a declarat ca update-ul la baza sa de date relationala va oferi cateva imbunatatiri ale performantei si suport pentru 64-bit. Noua lansare va permite utilizatorilor sa introduca codul .net

Microsoft a distribuit versiunea beta 2 a SQL Server 2005 pentru 500.000 de dezvoltatori.

Compania a declarat ca update-ul la baza sa de date relationala va oferi cateva imbunatatiri ale performantei si suport pentru 64-bit.

Noua lansare va permite utilizatorilor sa introduca codul .net direct intr-o baza de date, dara acest lucru poate insemna blocarea potentiala in platforma Windows, sunt de parere analistii.

Baza de date relationala existenta utilizeaza Ansi-standard SQL (structured query language), dar odata cu SQL Server 2005, Microsoft a adaugat si suport pentru .net si Soap.

Tim Sneath, architectural engineer in cadrul Microsoft, a spus ca programarea cu .net in SQL Server ar putea rezolva probleme precum validarea e-mail.

Soap ar putea fi utilizat pentru a accesa o baza de date dintr-o platforma non-Windows, a spus Mark Quirk, director tehnic in cadrul Microsoft.

„Utilizatorii Unix si Linux vor putea accesa SQL Server atata timp cat platforma suporta serviciile Web”, a spus acesta.

Utilizarea .net ca interfata ar putea rezolva unele probleme, dar este o indepartare de modul in care bazele de date SQL Server sunt construite, unde codul introdus este scris in SQL.

Mike Thompson, analist principal la Butler Group, a spus ca .net furnizeaza o accesare mai rapida a bazei de date, dar ca programatorilor le va fi dificil sa migreze aplicatiile catre alte baze de date relationale.

Sursa: www.computerweekly.com, preluat de SmartNews.