Microsoft lanseaza Xbox

Apropo.ro / 16.11.2001, 00:06
Microsoft lanseaza Xbox
Microsoft a intrat pe piata de console de jocuri cu noul sau produs Xbox, intentionand sa seduca jucatorii duri, amatori de putere si realism si atrasi de enormele posibilitati pe care le ofera internetul. Xbox va fi lansata, joi, în Statele Unite, dar comercializarea sa va începe


Microsoft a intrat pe piata de console de jocuri cu noul sau produs Xbox, intentionand sa seduca jucatorii duri, amatori de putere si realism si atrasi de enormele posibilitati pe care le ofera internetul.

Xbox va fi lansata, joi, în Statele Unite, dar comercializarea sa va începe abia la 22 februarie în Japonia si la 14 martie în Europa.

Aceasta consola de jocuri va fi concurenta directa a produsului PlayStation 2 fabricat de Sony, deja foarte bine plasat pe piata si, la un nivel mai mic, a lui GameCube Nintendo.

„Microsoft vizeaza piata jucatorilor pasionati, care vor ultimele si cele mai bune noutati”, estimeaza un analist de la firma de consultanta GartnerG2. „Xbox se adreseaza tinerilor între 17 si 26 de ani, adica are aceeasi tinta ca si Sony”, comenteaza un alt analist, de la Jupiter Media Metrix.

Pe de alta parte, Nintendo – care dispune de foarte popularele jocuri Mario si Donkey Kong – are drept consumatori-tinta copiii si adolescentii, un segment pe care îl domina si în care va continua sa conduca datorita consolei sale portabile Gameboy.

La lansare, Xbox propune între 15 si 20 de jocuri, în timp ce GameCube are zece. Dar Xbox – disponibila numai în culoare neagra – intentioneaza sa-si adjudece un loc printre alte aparate electronice din case.

Destul de grea (aproape patru kilograme) de marimea unui aparat video, aceasta consola este dotata cu o putere demna de un computer personal, de 733 de MHz.

Ea mai este echipata cu un disc de opt gigaocteti, un cititor DVD si va dispune în curînd si de o conexiune de trafic înalt la internet, ceea ce permite jocul online, de la distanta.

Maneta, destul de groasa, este mai adaptata mînilor de adulti. O maneta mai mica a fost, de altfel, fabricata pentru piata japoneza.

PlayStation 2, mai putin puternica, avînd un procesor de 295 de MHz, se poate conecta si ea la internet, cu conditia achizitionarii unui adaptor extern.

Pretul unei Xbox este de 299 de dolari, la fel ca PlayStation2, în timp ce GameCube va fi vînduta cu 199 de dolari.

Principalele magazine de produse electronice vor oferi Xbox înca din prima zi. „Credem ca vom vinde toate consolele înca de joi”, estimeaza un reprezentant al lantului de magazine Best Buy.

Magazinele Electronics Boutique au vîndut deja tot stocul de Xbox si GameCube înca dinainte, pe rezervari.

Sursa: Mediafax