Microsoft: Noul Nestscape afecteaza IE

Apropo.ro / 31.05.2005, 12:19
Microsoft: Noul Nestscape afecteaza IE
Microsoft Corp. sfatuieste utilizatorii Netscape 8 sa dezinstaleze software-ul, sau sa editeze fisierele registru ale computerelor lor, din cauza unei erori in noul browser de la America Online. Potrivit unui inginer al Microsoft, Netscape 8 inactiveaza capacitatile XML din Internet

Microsoft Corp. sfatuieste utilizatorii Netscape 8 sa dezinstaleze software-ul, sau sa editeze fisierele registru ale computerelor lor, din cauza unei erori in noul browser de la America Online.

Potrivit unui inginer al Microsoft, Netscape 8 inactiveaza capacitatile XML din Internet Explorer, ceea ce inseamna ca unele pagini web nu vor fi vizibile in Internet Explorer dupa ce este instalat Netscape 8.

Inginerul Dave Masey a spus pe Internet Explorer Weblog, ca Microsoft a confirmat problema, raportata anterior pe forumuri si grupuri de stiri pe Internet.

„Daca navighezi in IE pe un fisier XML precum un feed RSS…, in loc sa vizualizezi date, o sa iti apara o pagina alba”, a scris Masey. RSS (Really Simple Syndication) este un format larg utilizat pentru a tine pasul cu update-urile la site-urile Web.

Masey a oferit doua solutii la problema : dezinstalarea Netscape 8 sau stergerea nodului XML dintr-un fisier registru numit HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftInternet ExplorerPluginsExtension.

Potrivit AOL, insa, aceste masuri nu sunt necesare, deoarece problema afecteaza doar un numar foarte mic de utilizatori care viziteaza site-uri ce necesita acea tehnologie avansata.

Compania intentioneaza sa lanseze in urmatoarele zile o rezolvare a acestei erori, ce va fi oferita utilizatorilor prin functia auto-update a Netscape.

Aceasta eroare reprezinta a doua veste proasta pentru Netscape 8 de la AOL, care a dezvaluit mult anticipatul browser saptamana trecuta.

Browserul gratuit combina multe dintre functiile din IE si browserul open-source Firefox si a fost promovat ca un produs sigur si usor de utilizat. Netscape 8 este primul update major al browserului, candva dominant, din 2002 incoace.

Sursa: www.computerworld.com, preluat de SmartNews.