Microsoft personalizeaza cautarea

Apropo.ro / 04.08.2004, 16:32
Microsoft personalizeaza cautarea
Microsoft a declarat ca intentioneaza sa personalizeze serviciile de cautare pentru utilizatori, astfel incat rezultatele sa fie returnate pe baza preferintelor si intereselor individuale. Cautarea pesonalizata promite sa furnizeze rezultate ale cautarii mult mai relevante, luand in

Microsoft a declarat ca intentioneaza sa personalizeze serviciile de cautare pentru utilizatori, astfel incat rezultatele sa fie returnate pe baza preferintelor si intereselor individuale.

Cautarea pesonalizata promite sa furnizeze rezultate ale cautarii mult mai relevante, luand in calcul interesele individuale pe baza interogarilor anterioare si a altor informatii.

„Vom face cautarea foarte personalizata”, a declarat Bill Gates in cadrul unei conferinte de presa. Raspunzand intrebarilor legate de problemele de securitate si confidentialitate, Gates a mentionat eforturile depuse de Microsoft in domeniul cautarii, astfel ca utilizatorii nu vor trebui sa furnizeze informatii confidentiale pentru a pimi rezultate personalizate.

Tehnologia de cautare este ultima tinta high-profile a Microsoft, deoarece incearca sa provoace liderul mondial in domeniul cautarii, Google.

Saptamana trecuta Microsoft a prezentat un motor de cautare, ce cauta informatii atat pe hard drive-urile computerului cat si pe Web.

Cautarea pe hard drive-ul local si cautarea personalizata sunt considerate urmatoarea frontiera in tehnologia de cautare, Microsoft, Google si Yahoo pregatind upgrade-uri importante, in incercarea de a atrage mai multi utilizatori si venituri din publicitate.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.