Microsoft prezinta motorul grafic Avalon

Apropo.ro / 18.01.2005, 12:54
Microsoft prezinta motorul grafic Avalon
Microsoft a oferit vineri o prezentare publica a Avalon, motorul sau grafic si de prezentare pentru Windows. Avalon a fost initial un pilon cheie pentru Longhorn - viitoarea versiune a Windows - dar compania a decis anul trecut sa-l puna la dispozitie ca si add-on pentru Windows XP si

Microsoft a oferit vineri o prezentare publica a Avalon, motorul sau grafic si de prezentare pentru Windows.

Avalon a fost initial un pilon cheie pentru Longhorn – viitoarea versiune a Windows – dar compania a decis anul trecut sa-l puna la dispozitie ca si add-on pentru Windows XP si Windows Server 2003.

Desi Avalon este o parte importanta a viitorului Windows, este ceva ce multi utilizatori nu il vor putea atinge direct niciodata. Acesta este o metoda imbunatatita pentru a lucra cu grafica, creat pentru a le permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii impopotonate.

In noiembrie Microsoft a lansat o versiune a Avalon pentru comunitatea tehnologica; acum acelasi cod este disponibil pentru public.

Versiunea anterioara lucreaza atat cu Windows XP cat si cu Windows Server 2003. Totusi, Microsoft a avertizat dezvoltatorii ca, codul actualei versiuni este destul de brut. Compania a recomandat sa nu fie utilizat pe un computer primar de dezvoltare, deoarece acesta are inca bug-uri si exista sansa reala ca utilizatorii sa trebuiasca sa reinstaleza sistemul de operare, odata ce au avut de a face cu versiunea Avalon.

Microsoft a anuntat in noiembrie ca o versiune beta a Avalon va fi lansat in vara acestui an, iar versiunea finala fiind programata pentru anul 2006.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.