Microsoft prezinta PC-ul pentru locuinta viitorului

Apropo.ro / 05.05.2004, 10:29
Microsoft prezinta PC-ul pentru locuinta viitorului
Bill Gates planuieste sa prezinte ideea lui despre PC-ul viitorului, dorind sa atraga producatorii de calculatoare in favoarea acestei viziuni. Microsoft si Hewlett Packard au un concept despre PC-uri care foloseste ideea curenta Media Center a companiei dar o dezvolta

Bill Gates planuieste sa prezinte ideea lui despre PC-ul viitorului, dorind sa atraga producatorii de calculatoare in favoarea acestei viziuni.

Microsoft si Hewlett Packard au un concept despre PC-uri care foloseste ideea curenta Media Center a companiei dar o dezvolta suplimentar. PC-ul Media Center al viitorului are telecomanda cu un ecran LCD inclus pentru inregistrari programate. PC-ul cunoscut ca Windows Home Concept ofera si telefonie prin Internet, securitate biometrica si cablu modem inclus.

Gates va prezenta dispozitivul la Conferinta de Inginerie Hardware Windows, producatorilor de hardware bazate pe sistemul de operare Windows.

Microsoft nu doreste sa intre pe piata cu produsul in forma actuala, dar spera sa ofere aceste avantaje in cativa ani.

Prezentarea de astfel de dispozitive este lucru obisnuit la aceste adunari. De mai multi ani, Microsoft si HP lucreaza la un PC de afaceri care combina functiile calculatorului si telefoniei, primul fiind numit Agora, si reinnoit sub numele de Athens. In acest an Microsoft va prezenta ideile concretizate legate de Athens.

Pe langa Media Center, este de asteptat ca Bill Gates sa prezinte o varianta home a Tablet PC. Microsoft ofera acest dispozitiv familiilor active.

Multe dintre ideile intruchipate in aceste doua dispozitive, erau in viziunea Microsoft de mult timp, dar visul producatorilor de software este inca departe de realitate. Este mult de facut pentru ca producatorii de harware sa adopte aceste idei. Astazi, Windows XP poate suporta mai mult de un monitor, dar nu ca folosirea simultana a diferitelor dispozitive precum folosesc PC-urile conceptuale.

Cand ar putea sa realizeze Windows aceste produse, nu se stie inca. Sullivan, managerul de produse afirma, ca va fi nevoie si de Longhorn, urmatoarea versiune Windows, care ar putea aparea in 2006.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.