Microsoft, primele pierderi financiare din istorie

De: Marian Andrei / 20.07.2012, 11:30
Microsoft, primele pierderi financiare din istorie
Timp de 26 de ani, de când a fost înregistrată la bursă, în 1986, Microsoft nu a înregistrat niciodată pierdere. Cum, însă, orice lucru are un început, gigantul IT a anunțat că în trimestrul 4 fiscal, compania a avut pierderi de 492 de milioane de dolari.

Veniturile în trimestrul care s-a încheiat pe 30 iunie s-au ridicat la suma de 18.06 miliarde de dolari, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profiturile însă au trecut de la consistenta sumă de 5,9 miliarde de dolari, obținută în trimestrul patru fiscal al anului precedent, la o pierdere de 492 de milioane de dolari.

Lăsând la o parte recalcularea valorii achiziției companiei aQuantive, care a „șters” dintr-o mișcare 6,2 miliarde de dolari din active, oficialii Microsoft afirmă că nu au luat în calcul venituri de 540 de milioane de dolari obținute din contractele cu integratorii Windows 8, compania dorind să înregistreze aceste sume în trimestrul următor, odată cu lansarea produsului.

Microsoft așteaptă însă o revenire pe creștere în următoarele șase luni, odată cu lansarea Windows 8 și Microsoft Surface.