Microsoft reduce timpul de răspuns al ecranelor tactile (Video)

De: Dragos Tanase / 09.07.2012, 12:00
Departamentul de cercetare de la Microsoft a prezentat, acum câteva luni, o tehnologie numită High-Performance Touch (HPT), care urma să reducă timpul de reacție al ecranului unui terminal de la 100 ms la 1 ms. Acum, Microsoft a obținut un patent pentru această tehnologie.

Microsoft Research a obținut un patent pentru tehnologia High-Performance Touch (HPT), care reduce timpul de răspuns al tehnologiei touch, de la 100 ms la 1 ms, însă, în ciuda avantajelor reale ale acestei tehnologii, implementarea ei se lasă așteptată.

Dacă clipul de mai sus este prea lung pentru a-l viziona, vom încerca să rezumăm ceea ce ne explică inginerul de la Microsoft Research. Se pare că între realizarea unui gest pe ecran și momentul efectiv în care sistemul de operare reacționează vizibil la el trec în medie 100 ms. Dacă mișcare este scurtă, această diferență de timp este greu sesizabilă.

Dacă mișcarea se face cu o viteză de 1 m/s, atunci efectul va putea fi observa pe ecran la o distanță de aproximativ 10 cm de unde se află degetul. Inginerii de la Microsoft Research au încercat să reducă timpul de reacție la 1 ms, folosind algoritmi de predicție a mișcării.

Citiți mai multe despre această tehnologie pe Go4it.ro.