Microsoft va lansa un dispozitiv care va concura iPod

Apropo.ro / 07.07.2006, 15:32
Microsoft va lansa un dispozitiv care va concura iPod
Compania Microsoft va lansa pe piata înainte de Craciun un dispozitiv wireless care permite accesul la muzica si filme în format digital, intrând astfel în competitie cu playerul iPod dezvoltat de Apple, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters. Noul dispozitiv va


Compania Microsoft va lansa pe piata înainte de Craciun un dispozitiv wireless care permite accesul la muzica si filme în format digital, intrând astfel în competitie cu playerul iPod dezvoltat de Apple, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Noul dispozitiv va permite utilizatorilor sa descarce fisiere muzicale si video fara conectare fizica, facilitate care va oferi produsului un avantaj competitiv fata de iPod, a declarat una dintre surse.

Studiourile de înregistrare ar putea primi în cursul urmatoarelor saptamâni prototipuri ale dispozitivului, pentru a îi testa performantele, a declarat una dintre surse.

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, a prezentat de asemenea un nou serviciu de distributie muzicala asemanator cu formatul iTunes dezvoltat de Apple.

Sursele au mai precizat ca Microsoft va aloca sume importante activitatilor de marketing pentru lansarea noului produs.

Apple este lider pe piata de download de muzica prin intermediul player-ului iPod si al serviciului iTunes Music Store. Astfel, iPod controleaza peste jumatate din piata dispozitivelor multimedia, potrivit firmei de cercetare NPD, în timp ce 70% din vânzarile de muzica în format digital în Statele Unite se realizeaza prin intermediul serviciului iTunes.

Analistii apreciaza ca Microsoft trebuie sa introduca pe piata dispozitivul multimedia si noul serviciu de distributie muzicala înainte sau cel târziu de Craciun, pentru a avea sanse reale sa câstige teren în fata grupului Apple, întrucât aceasta perioada a anului este considerata foarte favorabila pentru lansarea produselor electronice.

Reprezentantii Microsoft au refuzat sa ofere vreun comentariu.

Mediafax Business/ IT