Microsoft vrea să îți automatizeze casa

Apropo.ro / 30.04.2012, 10:30
Microsoft vrea să îți automatizeze casa
Departamentul de cercetare al companiei Microsoft continuă să dezvolte un sistem de operare dedicat supravegherii, îngrijirii și controlării unei case, printr-un sistem electronic, de la distanță.

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să îți controlezi climatizarea, securitatea și electrcasnicele din casă, împreună cu PC-ul și perifericele conectate la el, printr-un singur sistem de operare?

Microsoft Research lucrează de mai bine de 10 ani la un astfel de sistem intitulat HomeOS și de curând a început testarea sa fizică pe 12 case (în ultimele 8 luni de zile).

Proiectul deține o multitudine de aplicații special gândite să efectueze funcții precum monitorizarea consumului de energie, supraveghere de la distanțâ, recunoaștere facială și multe altele.

Aceste aplicații sunt disponibile printr-un portal numit „HomeStore” și vor oferi utilizatorilor modalități diferite de a-și extinde capacitățile sistemului propriu de monitorizare al casei.

Pentru utilizator, toate echipamentele și electrocasnicele vor apărea ca și cum sunt conectate la un singur calculator, ceea ce îi vor permite un acces rapid și eficient la ele.

Nu se știe dacă va fi vreodată comercializat acest produs, el fiind în continuare în teste, însă trend-ul actual tinde spre așa ceva, iar evoluția smartphone-urilor din ultimii ani poate demonstra nevoia omului modern de acces, control și interoperabilitate wireless.