Micul bucătar de 4 ani a făcut senzaţie la bancul de lucru – FOTO

Apropo.ro / 15.05.2018, 12:39
Micul bucătar de 4 ani a făcut senzaţie la bancul de lucru - FOTO
Pe măsură ce etapa de jurizări pe nevăzute se apropie de final, farfuriile care ajung în faţa celor trei chefi sunt degustate ţinând cont de standardul înalt al competiţiei stabilit de bucătari în sezonul de poveste al show-ului. Dacă o parte dintre ei încă reuşesc să îi impresioneze complet pe chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, câţiva concurenţi trec prin adevărate momente de foc şi ies din platou fără niciun cuţit. Sute de candidaţi s-au prezentat în faţa specialiştilor, însă cel mai mic dintre ei a reuşit aseară să asigure cea mai memorabilă jurizare. La doar 4 ani şi jumătate, Radu Fulga a obţinut un cuţit de aur şi o rundă de aplauze binemeritate din partea juriului.

Copilul minune al bucătăriei a venit în competiţie alături de mama sa, însă a mărturisit că reţeta sa specială de tiramisu a fost pregătită de la început şi pânã la final chiar de el. Ingredientul special al desertului, “dragostea”, a reuşit să topească inimile juraţilor, iar gustul prăjiturii a fost apreciat de specialişti înainte ca ei să ghicească cine s-ar putea afla în spatele uşilor. Deşi mânuţele sale abia cuprindeau uneltele de gătit, copilul a pus în compoziţie “albuşuri strălucitoare ca stelele” pentru a face “o prăjitură pentru toată lumea”. Desculţ şi cu un sorţ plin de cacao şi mascarpone, Radu şi-a făcut apariţia în faţa mesei de jurizare, iar momentul i-a lăsat pe chefi fără cuvinte. Mama sa, care a intrat în platou după ce băiatul a avut “o discuţie ca între bărbaţi” cu Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, le-a explicat că pasiunea lui Radu pentru bucătărie s-a născut dintr-o curiozitate, iar acum cel mic îşi pregăteşte singur omleta de dimineaţă şi găteşte destul de des alături de tatăl său. Cu îndemânarea şi flerul unui viitor chef, cel mai mic concurent din show-ul “Chefi la cuţite” a ridicat standardul competiţiei, primind un cuţit de aur şi asigurând o jurizare de poveste.

Alţi bucătari au trecut aseară prin momente tensionate, iar timpul limitat de la bancul de lucru i-a presat să se autodepăşească pentru a obţine votul de încredere al juraţilor. Un alt concurent care a impresionat a fost Marlena Botezatu, care după cinci sezoane a avut curajul să vină în faţa specialiştilor cu un desert special pregătit pentru chef Florin Dumitrescu. Lucrează ca bucătar în Londra de mai bine de 15 ani, iar greutăţile pe care le-a întâmpinat nu au făcut-o să renunţe la cea mai mare pasiune a sa, gastronomia. Tocmai de aceea, tarta sa de ciocolată cu jeleu de limetă a fost alegerea sofisticată şi curajoasă, ce a reuşit să îi impresioneze definitiv pe juraţi. „Eu o farfurie ca asta nu am mai văzut”, a afirmat chef Scărlătescu impresionat, iar cei trei i-au acordat Marlenei paşaportul către etapa următoare. Şi Samsher Chand, un concurent nepalez, a trecut printr-o jurizare plină de emoţii. Briani, preparatul său condimentat pe bază de orez a fost pe placul juraţilor, dar aceştia l-au trecut prin momente de foc până să îi dezvăluie că a obţinut votul lor de încredere: “E inacceptabil! Eu sunt român, nu pot să mănânc aşa picant, vrei să mă omori?!”, afirma chef Bontea. Atmosfera tensionată din platou s-a încheiat în momentul în care cloşurile au dezvăluit că bucătarul nepalez a reuşit să se califice: „Te-am păcălit, eşti chef, ai făcut bine ceea ce ai făcut. Bravo!”.

O ciprioată frumoasă ce i-a făcut ochi dulci lui Scărlătescu, un cântăreţ de muzică populară ce s-a declarat nemulţumit de faptul că juraţii nu i-au apreciat preparatul, o mascotă-banană misterioasă care se ţine de şotii şi un român din Londra care a venit în ţară special pentru preselecţii au făcut şi ei parte din show-ul de luni seară. Jurizările pe nevăzute continuă şi azi, iar strategiile chefilor încep să se definitiveze. După 11 ediţii în care au degustat preparate care mai de care mai savuroase, cei trei încep să se gândească cât mai serios la ucenicii care le-ar putea asigura câştigul în cel de-al cincelea sezon “Chefi la cuţite”. Cine reuşeşte să se înscrie pe lista lor, dar şi cine părăseşte concursul fără nicio şansă de a continua, telespectatorii vor vedea diseară, de la 20:00, pe Antena 1.

Tags: