Micul geniu Dani Plohi va încerca să rezolve trei cuburi Rubik, legat la ochi, în marea finală “Next Star”

De: Nicoleta Nicolae / 12.05.2016, 11:45
Micul geniu Dani Plohi va încerca să rezolve trei cuburi Rubik, legat la ochi, în marea finală “Next Star”
În marea finală “Next Star”, de joi, 12 mai, de la ora 20.30, la Antena 1, Dani Plohi (7 ani, din Bucureşti), micul geniu pasionat de cubul Rubik şi alte puzzle-uri mecanice, îi va uimi pe cei patru juraţi cu demonstraţiile sale. “Jur! N-am văzut în viaţa mea aşa ceva!”, “Nu există aşa ceva!”, “Am emoţii! Sper să-i iasă!”, “Îşi bate joc de noi, efectiv!”, “Este un geniu care se naşte o dată la foarte mulţi ani!”, comentează Alina Eremia, Dorian Popa, Pepe şi CRBL, de la masa juriului.

Cel mai mic finalist al sezonului va încerca să rezolve mai întâi două puzzle-uri mecanice, comandate special pentru marea finală şi pe care le foloseşte de doar două săptămâni – un puzzle care se rezolvă după culori şi dimensiuni şi un altul, care se diferenţiază de celelalte puzzle-uri prin roţile dinţate asemănătoare unui ceas.

Demonstraţia lui însă nu se încheie aici, pentru că Dani Plohi va încerca şi un număr legat la ochi. Acesta presupune să rezolve trei cuburi fără să vadă nimic, două dintre ele simultan, câte un cub în fiecare mână, şi un al treilea, ales de juriu, folosindu-se de ambele mâini. De menţionat că Dani este cel mai mic membru al comunităţii Speedcubing România şi că a descoperit cubul Rubik de doar zece luni de zile.

De ce ajunge Dorian Popa să facă flotări, pe scenă, în faţa copilului, şi dacă Dani Plohi va fi ales “Next Star”, telespectatorii Antenei 1 vor afla joi, 12 mai, de la ora 20.30, în marea finală a show-ului prezentat de Dan Negru.