Mihaela Călin – Deşteptarea de la 6

De: Cătălina Matei / 30.03.2009, 00:00
Mihaela Călin - Deşteptarea de la 6
În fiecare dimineaţă, la ore la care alţii încă mai visează, Mihaela Călin anunţă deşteptarea la Antena 1, alături de Vlad Ionescu. Pentru o astfel de per­for­manţă, prezentatoarea Observatorului se trezeşte, în fiecare zi – sau noapte, în acest caz – la 02.10!

Născută aproape de malul Du­nării, la Drobeta Turnu-Se­ve­rin, şcolită pe malul Begăi, la Ti­mi­şoara, Mihaela Călin a ajuns pe cel al Dîmboviţei, la Bucureşti, în 2007. Deşi în copilărie îşi dorea să ajungă actriţă, prin urmare fura fardurile şi pan­tofii cu toc ai mamei de cîte ori avea ocazia, Mihaela a fost atrasă mai tîrziu de televiziune.

”Datorită domnului Ma­rius Tucă… de la , normal! Stăteam seara cu părinţii mei şi ne uitam la emisiunile domnului Tucă pînă la miezul nopţii. Şi a doua zi mergeam la şcoală, dar nu conta. După care, aveam discuţii aprinse în familie. Aveam simpatii şi antipatii politice cînd aveam 10-12 ani. Apoi, a fost simplu: părinţii mei m-au susţinut enorm!”, ne explică prezentatoarea Obser­vatorului.

Astfel, a ajuns la Universitatea de Vest din Timi­şoara, la Jurnalism. În perioada studenţiei, Mihaela a lucrat la un ziar, apoi a trecut prin radio, însă te­le­viziunea a atras-o mai mult. Aşa a ajuns la Analog TV, o tele­viziune locală, unde a început ca reporter, însă a pre­­zentat şi ştiri. Dar tot munca de teren s-a dovedit a fi ”con­­d­imentată” cu mai multă adrenalină: ”Nu mi-am dat seama însă cît de mare poate fi provocarea fizică în această muncă pînă nu am ajuns cu microfonul în mînă în apă pînă la genunchi sau în viscol la minus 10 grade Celsius. Acolo, nici nu ai timp să te gîndeşti dacă eşti obosit sau dacă nu cumva o să leşini doar cu punga de chipsuri pe care ai mîncat-o. Nicio­da­tă nu m-am simţit mai bine ca atunci cînd am ajutat ze­ci de oameni să ajungă teferi acasă, ei şi copiii lor, după ce ră­mă­se­seră înzăpeziţi pe şosele. Am ajuns acasă după patru zile, mai slabă cu 3 kilo­gra­­me, dar cu sentimentul că am făcut exact ce trebuia să fac”.

Observatorul de dimineaţă

În 2007, Mihaela alege să se mute în Bucureşti şi acceptă provocarea oferită de Antena 1. O nouă viaţă, un nou loc de muncă şi… o nouă oră de trezire. ”Mă trezesc în fiecare noap­te, de cinci ori pe săptămînă, la ora 02.10! Dacă nu sînt în redacţie la ora 3 cu cafeaua deja în faţă, nu pot sta liniştită. Trebuie să văd subiectele, să îmi citesc textele, să le redactez din sufletul meu… altfel treaba nu iese bine. E o ches­tiune de respect: faţă de meseria mea şi mai ales faţă de oamenii care de la 6 la 8 mă privesc şi mă ascultă. Am destul de puţin timp liber pentru că nu îmi place ideea de . Timpul meu e mereu ocupat, fie cu muncă, fie că mă plimb în parc, merg la teatru sau pur şi simplu la o cafea cu cîţiva prieteni apropiaţi”.

Mihaela are 25 de ani, iar la starea civilă ”punctează” astfel: ”Deocamdată, doar ochesc! După o relaţie scumpă sufletului meu, pe care am lăsat-o în urmă la Timişoara, şi după cîteva încercări eşuate, dar care m-au îmbogăţit enorm, acum aştept doar un om pe sufletul meu”. Între timp, o puteţi urmări la Observatorul de la Antena 1 sau o puteţi găsi la şcoala de televiziune a lui Vlad Ionescu, unde predă cursul ”Practica prezentării în televiziune”.

Observator – Luni – Vineri, 06.00, Antena 1