Mihaela Radulescu a luptat la Revolutia din ’89 cu pistolul in mana (Poze)

Redacția / 22.12.2011, 12:00
National Geographic Romania a publicat cateva fotografii de la Revolutia din 1989 in care apare si Mihaela Radulescu cu pistolul in mana.

In numarul special al National Geographic Romania dedicat Revolutiei din 1989, printre imaginile publicate in revista apare si Mihaela Radulescu, pe atunci Tiganu, cu un pistol in mana.

In imagini Mihaela (parul blond) este inconjurata de alti participanti la Revolutie. Vedeta de televiziune apare in doua ipostaze: o data langa sicriul jurnalistului J.L. Calderon, unde tine o lumanare aprinsa in maini, iar in cea de-a doua are un pistol.

Revolutie- Mihaela Radulescu

Contactata de ziaristii de la Ring i-au aratat cele doua fotografii Mihaelei, care a recunoscut ca ea este blonda imbracata in albastru din imagini.

„Da, sunt si in aceasta poza (…) Pistolul, caci banuiesc ca va intereseaza cel mai mult, e un TT rusesc, pe care l-am primit ‘obligat-fortat’ la intrarea in CC. Macar eu aveam habar de utilizarea unei arme, faceam tir pe vremea aceea, la Poligonul Tunari. N-am tras nici un foc. Asa cum l-am primit (adica incarcat), asa l-am predat, aproape rugandu-ma de unii sa-mi ia arma (nu voiam sa plec cu ea acasa, asa cum, din pacate, au facut destui atunci). Nu m-am luat niciodata in serios in rol de ‘revolutionara’, nu mi-am cerut drepturi, nu am fost activa in nicio organizatie de profil. Aveam 20 de ani si traiam o aventura… pe viata si pe moarte, cu mintea (si freza) de atunci”, a declarat Mihaela.

Revolutie- Mihaela Radulescu

Au trecut 22 de ani de la Revolutia din decembrie 1989. Sute de oameni au avut curajul si au iesit in strada pentru a striga impotriva regimului dictatorial al lui Nicolae Ceausescu. Multi dintre ei au cazut rapusi de gloante, dar si mai multi au reusit sa trimita comunismul pe un drum fara intoarcere.