Mihai Bendeac îl imită pe Mircea Dinescu în bucătărie

De: Carmen Ulian / 20.12.2014, 12:00
Mihai Bendeac îl imită pe Mircea Dinescu în bucătărie
Cine se pricepe mai bine la gătit și imitat dintre Mircea Dinescu și MIhai Bendeac, rămâne de văzut într-o emisiune incendiară, Politică și Delicatețuri, duminică la TVR 1, de la ora 15.25.

Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la Politică și delicatețuri, față în față cu un personaj care îl cunoaște… ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlnește pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică și delicatețuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum și online, pe TVR+.

Încântat de evervescența și talentul invitatului său, Dinescu mărturisește că nu s-a supărat, ci chiar l-a amuzat faptul că a devenit unul dintre personajele actorului: „Bendeac este un creator, puțini actori români știu să creeze personaje, pentru asta îți trebuie imaginație și inteligență artistică”, susține poetul.

Drept urmare, îi gătește invitatului său mâcare de măcriș și un… „cappuccino de hribi”, adică o cremă fină de ciuperci, făcută cu lapte și smântână dulce, în care, spre dezamăgirea și amuzamentul lui Bendeac, nu pune și zeamă de portocală… Bendeac îl asistă atent în timpul preparării bucatelor, gustă din celebra dulceață de ardei iute și nu se poate abține să nu îl imite din nou, spre deliciul gazdei sale.

În cramă, cei doi ascultă muzica lăutărească a profesorului de fizică Nelu Greblă, iar Dinescu își amitește de momentele fierbiniți din decembrie ’89 și îi povestește tânărului său invitat lucruri neștiute despre acele zile.

Același Nelu Greblă interpreta, în ediția anterioară Politică și delicatețuri, în stil propriu, celebra piesă „M-am îndrăgostit numai de ea”.