Mihai Bogdan Bobonete – Varianta poliţistă a lui… Bran!

De: Cătălina Matei / 10.11.2008, 00:00
Mihai Bogdan Bobonete - Varianta poliţistă a lui... Bran!
Alături de Mihai Dragomir, specialistul în improvizaţii Mihai Bogdan Bobonete a intrat în gaşca poliţiştilor de la PRO TV în rol de... Bran. Personajul său din serialul ”Vine poliţia!”, Gogu, face mereu glume proaste pe seama colegilor, iar partenerul său de miştocării este Mişu. Cei doi îi întruchipează perfect pe Stan şi Bran, în varianta poliţistă!

Pe Mihai Bobonete vi-l amintiţi pro­babil de la show-ul ”Ţa­ca Paca”, de la PRO TV. Mare specialist în im­provizaţie, tînărul actor are parte, în serialul de la PRO TV, de un rol aparte: ”Gogu e pen­tru mine, chiar şi acum, o pro­vo­care.

Spun asta pentru că m-am cam obişnuit cu roluri pozitive şi cu direcţii comice, iar personajul ăsta nu e deloc pozitiv. E genul de gabor scîrbos, care face glume proaste pe seama cole­gi­lor, iar faptul că în secţia lui vin trei pro­­vinciali – Fane, Luca şi Marian – să facă legea îl de­ranjează la culme. De aici şi alianţa de faţadă cu Mişu, partenerul de miştocării”.

În aceste condiţii, mai rămîne loc de improvizaţie? ”Dacă ai un regizor bun care să ştie cum să lucreze cu imp­ro­vizatorii, atunci este loc. Buliga ştie de cîtă improvizaţie e nevoie într-o sec­venţă şi colaborăm excelent atunci cînd situaţia ne-o cere”.

Bobo, aşa cum îi spun apropiaţii, este prieten bun cu Mihai Dragomir, care îl in­ter­pretează pe Mişu în ”Vine poliţia!”. De altfel, el a fost cel care l-a deter­mi­nat pe Mihai să dea la Actorie. Prie­tenia lor s-a concretizat şi în… două tatuaje. Mihai îl are desenat pe Stan, iar Bobo îl ”poartă” pe Bran.

Replici cu maestrul Mălăele

Dintre colegii din distribuţia serialului, Bobo a mai jucat alături de Leonid Doni şi de Gigi Ifrim. ”Dar mă bucur că am onoarea să lucrez cu maestrul Mălăele pentru că mi-am dorit treaba asta din primul an de actorie!

Cu atît mai mult cu cît primele piese de tea­tru pe care le-am văzut au fost şi , pe care le recomand cu mare plăcere oricărui iubitor de teatru. La capitolul amuzament si caterincă, sîntem super dotaţi, şi nu vorbesc nu­mai de noi actorii, pentru că avem parte de o echipă super tare, de la pro­ducţie pînă la operatori.

Eu sînt la primul proiect de acest gen şi faptul că se lucrează în regim de film, cîte cinci zile pe săptămînă, mă face să cred cîteodată că fac treaba asta de cel puţin un an. M-am ataşat de oamenii ăştia şi mi-ar plăcea ca în continuare să lucrăm împreună”.

Chiar dacă programul filmărilor este destul de încărcat, Bobo mai are timp să facă şi spectacole de improvizaţie. ”Nu mai apar cu Showtime, a doua trupă de stand-up comedy pe care am înfiinţat-o, după trupa Deko. Acum lucrez cu trupa ImproVizaţi, la Orange Concept Store, un loc prea mic pentru nişte inimi atît de mari!”.

Cît despre tragedie… ”Nu mi-a plăcut niciodată tragedia şi nu ştiu dacă sînt pregătit pentru un rol de acest gen, dar dacă propunerea o să apară nu o s-o refuz fără să mă gîndesc de cel pu­ţin două ori. Pînă la urmă, sînt ge­nul de actor care adoră provo­carea”.

Ultimele aventuri la pescuit…

”Nu vreau să comentez… pen­tru că eu am plecat pe la 10 de pe baltă, super nervos că nu mi se mişcase nici măcar bambina şi, pînă seara, Ostilu’, unul dintre operatorii noştri, mi-a încărcat telefonul de MMS-uri cu tot felul de monştri prinşi de el. Aşa că, pe această cale, îi urez lui Ostilu’ multă BAFTĂ şi de acum încolo!”.

Vine poliţia! – duminică, 20.30, PRO TV