Mihai Calin ras la filmari

Apropo.ro / 07.12.2001, 10:22
Mihai Calin ras la filmari
Actorul Mihai Calin a trebuit sa renunțe la coafura lui "rebela" pentru rolul din filmul "Second Hand", produs de MediaPro Pictures și regizat de Dan Pița. Pentru a întruchipa acest caracter a adoptat un look de sobru om de afaceri: par scurt, tuns dupa o linie

Actorul Mihai Calin a trebuit sa renunțe la coafura lui „rebela” pentru rolul din filmul „Second Hand”, produs de MediaPro Pictures și regizat de Dan Pița.

Pentru a întruchipa acest caracter a adoptat un look de sobru om de afaceri: par scurt, tuns dupa o linie foarte severa, exacta. „De fapt, de cîteva luni voiam sa ma tund.

Însa nu m-a lasat domnul regizor Pița, pentru ca urma sa fiu tuns la momentul potrivit, de stilista din platou, în funcție de rolul pe care îl interpretez în film”, a povestit actorul.

În timp ce va filma pentru aceasta pelicula, produsa de MediaPro Pictures, Mihai va avea parul „dat cu gel”, pentru ca așa cere rolul. Petre, maleficul personaj principal din film, e un tînar ciudat și egoist, sobru, caruia îi place sa faca afaceri și sa se îmbrace elegant.

„Are parul foarte aranjat întotdeauna, spre deosebire de mine”, spune Mihai. „De fapt, cred ca nu exista nici o asemanare între mine și Petre. Dar tocmai asta îmi place: provocarea.

Cînd construiești un rol, construiești, de fapt, alta persoana, care poate fi total diferita de tine. Ca actor, îți asumi niște lucruri care nu sînt ale tale: o anumita concepție de viața, gîndurile, situația unui om care exista doar pe hîrtie.

În încercarea artistului de a-și înțelege personajul, look-ul este foarte important: freza, costumul au un rol foarte important. Te tunzi altfel decît te tunzi de obicei, îți pui alte haine decît cele pe care le porți în mod normal. Brusc, te simți altfel, ești altcineva în acel moment”, a explicat Calin.

„În film, faptul ca ma îmbrac în costume elegante ma distanțeaza de celelalte personaje, îmi da chiar o anumita aroganța. Cel puțin acum, la început. Nu știu cum va fi mai tîrziu, nu știu de acum în ce mod se va transforma personajul meu – pentru ca el se schimba de la o zi la alta, nu e totul trasat matematic, exact, acum”, marturisește el.

Cert este ca în mod normal nonconformistul om Mihai Calin nu s-ar tunde niciodata așa sobru și aranjat. „N-aș merge așa pe strada. Pentru ca eu nu ma pieptan, de fapt, decît cu mîna; las parul așa cum cade el. Nu încerc tunsori foarte moderne, ci ma tund absolut normal și îmi ravașesc parul”, afirma actorul.

Tags: