Mihai Dedu face echipă cu două blonde ambiţioase!

Apropo.ro / 04.06.2012, 09:00
Mihai Dedu face echipă cu două blonde ambiţioase!
De la jumătatea lunii mai, Mihai Dedu aduce cele mai noi informaţii şi ştiri telespectatorilor ProTV împreună cu Lavinia Petrea şI Andreea Marinescu.

Veteran al Ştirilor ProTV de dimineaţă, Dedu a avut parte numai de colege frumoase şI deştepte, cu care s-a înţeles bine şI a format o echipă dinamică. Cât de bine se înţeleg acum cei trei şI ce fac în spatele ecranului, ne povestesc chiar ei, într-un interviu acordat revistei ProTV Magazin!

Mihai Dedu si colegele noi de la Stirile ProTV de dimineata

– Cum te simţi între două blonde? Până acum o aveai lângă tine doar pe Andreea Liptak?

Mă simt normal, mai ales că nu sunt primele blonde lângă care am prezentat.

– Cum te înţelegi cu noile tale colege de prezentare?

Mă înţeleg foarte bine. Evident că deocamdată suntem la început de drum, într-o perioadă de acomodare, mai ales că fiecare are stilul lui, iar fetele vin dintr-o zona în care totul e altfel. Imaginea din studio este şi ea alta faţă de cea de pe teren. E nevoie de timp pentru ca o echipă să se sudeze, însă mă ştiu cu Andreea şi Lavinia de ani de zile, aşa că am devenit şi mai apropiaţi. Singura diferenţă e că acum se trezesc şi ele la fel de dimineaţă.

„Am avut numai colege destepte si frumoase”

– Ai avut parte numai de colege frumoase la pupitrul ştirilor, cu toate ai format o echipă dynamică şi v-aţi înţeles din priviri sau au fost şi mici excepţii?

Da, aşa este, am avut numai colege deştepte şi frumoase cu care m-am înţeles foarte bine de-a lungul timpului. E adevărat că la un moment dat ajungi să te înţelegi cu colegii din priviri; de altfel ceea ce facem noi de dimineaţă e ca în sportul de echipă, unde nu te bazezi numai pe tine, ci pe toţi cei din jurul tău.

– După prima lor apariţie la Ştirile de dimineaţă şi Andreea Marinescu şi Lavinia Petrea au avut numai cuvinte de mulţumire legate de felul în care le-ai susţinut. Ce părere ai despre acest lucru?

Mă bucur că le-am făcut să se simtă aşa, dar totodată mi se pare firesc să fiu apoape de ele, să le susţin cum pot mai bine. Sunt de părere că dacă nu eşti ajutat atunci când trebuie, degeaba eşti ajutat mai târziu. M-am înţeles bine cu toate colegele mele de prezentare şi-mi doresc ca şi Lavinia şi Andreea să aibă o şedere foarte plăcută în această echipă.

– Care dintre ele ţi-a fost însă cea mai dragă şi cu care ai avut conflicte?

Fiecare dintre ele mi-a plăcut în felul ei, cu fiecare m-am completat într-un mod unic şi inconfundabil. Drage mi-au fost toate şi consider că am făcut treabă bună împreună. Telespectatorii ne-au fost mereu alături, semn că s-au simţit bine în preajma noastră, că le-a făcut plăcere să se trezească cu noi, să primească cele mai proaspete informaţii de la noi, dar şi să glumească, să zâmbească împreună cu noi.

– Având în vedere că te tezeşti cu noaptea-n cap în fiecare dimineaţă, cum decurge programul tău zilnic? Ce faci când ajungi acasă, după serviciu?

Depinde de fiecare zi în parte. Sunt tot felul de treburi de făcut, ca în orice familie. Copilul creşte, are nevoie de noi şi de sprijinul nostru. De 10 luni Matei face sport (fotbal) şi are antrenamente de 3 ori pe săptămână, iar sâmbătă şi duminică are meciuri. Il duc la antrenament şi petrecem foarte mult timp împreună.

Mihai Dedu– Ai timp să-ţi ajuţi soţia la treburile casnice?

Mai fac şi de-astea: tund iarba, strâng prin curte, toamna pun murături la borcan, care sunt specialitatea mea. Pentru că ne place foarte mult hreanul, tot eu mă ocup şi cu pusul hreanului şi al sfeclei la borcan pentru iarnă. Hreanul e foarte sănătos şi cred că poate fi mâncat în toate combinaţiile posibile. In ceea ce-l priveşte pe Matei, în cursul săptămânii îşi face temele la şcoală, pentru că e la afterschool, iar în week-end face lecţiile împreună cu mama sa, atunci când are nevoie de ajutor.

– Eşti un tătic modern… Cât de mult te solicită copiii şi ce faci pentru a-i mulţumi pe deplin?

Incerc să-i ofer lui Matei tot ce îşi doreşte pentru a-l mulţumi deplin, bineînţeles, totul în limita în care ştiu că e bine. Sunt lângă el oricând are nevoie de mine şi sincer să fiu aş sta cu el şi în banca dacă s-ar putea. In fiecare zi îi prepar la blender un suc cât mai sănătos din fructe, lapte, ou pe care i-l duc la şcoală, ca să aibă cât mai multă energie pentru tot ceea ce-si doreşte să facă.

– Daca nu ai fi ajuns ştirist, ce crezi că ai fi făcut? In ce domeniu ai fi lucrat?

Am mai spus lucrul acesta, probabil că aş fi fost profesor de educaţie fizică şi sport, ceea ce sunt eu, de fapt, la bază. Sau poate că aş fi devenit antrenor. Nu ştiu sigur; oricum, m-aş fi învârtit în domeniul sportului, sunt sigur de asta.

– Ce satisfacţii ţi-a adus până acum această meserie?

Insuşi faptul că atât de mulţi telespectatori îşi încep ziua în compania noastră de atâţia ani este cea mai mare satisfacţie pentru mine. Ei se bucura că „îi servim” prompt, eficient, într-un stil relaxat şi prietenos cu cele mai proaspete ştiri, cu informaţii despre horoscop, vreme, cărţi, sănătate, noutăţi în domeniul IT şi cred că toate acestea îi fac să vadă la voi tot ceea ce şi-ar putea dori pentru început de zi. Eu personal, nu pot decât să mă bucur că am pus umărul la primul program de ştiri de acest gen din România. Sunt aici încă de când Ştirile de dimineaţă aveau doar o ora şi sunt bucuros că acum programul se întinde pe 3 ore pline de ştiri, dialoguri amicale, prietenoase, în care telespectatorul ProTv se simte parte din el, ca şi când graniţa dintre noi şi ei ar fi inexistentă. Eu nu m-am schimbat deloc în aceşti ani, am rămas fidel principiilor mele şi acestei forme foarte calde şi deschise de informare şi sincer, îmi doresc să fac cu pasiune şi drag tot ceea ce fac acum cât mai mult timp posibil.

Dana Popa