Mihai Dragomir – Poliţistul rebel… cu glume la purtător!

De: Cătălina Matei / 20.10.2008, 00:00
Mihai Dragomir - Poliţistul rebel... cu glume la purtător!
Proaspăt absolvent al Facultăţii de actorie, membru de bază în trupa ImproVizaţi şi mare meşter de poante, Mihai Dragomir a intrat de curînd în ”secţia de poliţie” de la PRO TV. Alături de colegul său, Mihai Bobonete, Mişu joacă în ”Vine poliţia!” un fost boxer ajuns poliţist, gata să sară oricînd la bătaie şi să facă glume pe seama altora.

Născut în Slobozia, Mihai şi-a petrecut copilăria pe malul mării, la Constanţa, pînă în ’89, cînd s-a mutat împreună cu părinţii la Hîrşova. A crescut cu ”Stan şi Bran”, a rîs în hohote urmărindu-l pe Norman şi s-a amuzat copios la filmele cu Charlie Chaplin. Aşa că putem spune că i-a plăcut comedia de mic. Atît de tare încît şi-a făcut şi un tatuaj cu actorul său preferat: Stan Laurel, partenerul lui Oliver Hardy în ”Stan şi Bran”. Nu se gîndea pe atunci că va ajunge actor, aşa că primii trei ani de studenţie i-a petrecut la Facultatea de turism din Constanţa. Însă, în loc să ajungă patron de pensiune sau director de hotel, Mişu s-a făcut actor.

”Cu actoriei am fost infestat de Mihai Bobonete, alias Gogu din , în 2003, cînd el terminase Electrotehnica şi era student în primul an la Actorie. Susţinut de Octavian Strunilă, cu care m-am şi pregătit pentru admitere, Bobo m-a convins să vin măcar să încerc. Le-am spus părinţilor că merg vreo două săptămîni la Bucureşti, la Bobo, pentru că nimeni nu trebuia să afle că vreau să dau la Actorie. Eu eram deja student la Facultatea de turism din Constanţa, în anul trei. După două săptămîni însă, am sunat acasă: . Mama a fost un pic reticentă la început, dar, pînă la urmă, am reuşit să o conving să aibă încredere în mine, pentru că asta vreau să fac: actorie! Şi îi mulţumesc pentru că m-a susţinut şi a crezut în mine”. Anul acesta, Mihai a terminat Facultatea de actorie din cadrul Universităţii ”Spiru Haret”.

Poliţist cu capsa pusă

În serialul de la PRO TV, Mihai joacă rolul poliţistului Mişu care, alături de Gogu, reeditează cuplul Stan şi Ban, în variantă poliţistă… dîmboviţeană. ”Mişu din serialul este un fost boxer, prieten cu Luca din liceu, este un tip impulsiv, crescut pe stradă şi în sălile de box. Îi place să fie dur, face abuz de funcţie, se aprinde foarte repede şi e gata să sară la bătaie din orice. Se consideră rebel, iar cînd e vorba de glume pe seama altora face o echipă perfectă cu Gogu”.

Glumele se ţin lanţ şi pe platoul de filmare: ”Ne distrăm tare atunci cînd se face o bîlbă într-o dublă şi ne pufneşte pe toţi rîsul, iar la următoarea dublă e la fel… Asta pentru că nu poţi sa te abţii la o glumă făcută de Horaţiu Mălăele, Gigi Ifrim sau Gyuri Pascu, actori cu care e o plăcere să lucrezi”, poveşteşte Mihai. În afară de serialul de la PRO TV, puteţi să-l vedeţi pe tînărul actor la Orange Concept Store, în spectacole de improvizaţie.

”Fac parte din trupa ImproVizaţi de aproape doi ani şi, dacă stau bine să mă gîndesc, nu avem de-a face cu personaje de sine stătătoare, pentru că acestea se creează acolo, pe loc, totul se întîmplă în timp real, nimic nu e pregătit. Aşa că nu îmi este deloc greu să interpretez vreun personaj, iar atunci cînd nu am inspiraţie, mă panichez pentru cîteva secunde, după care trag aer în piept şi îmi revin aproape instantaneu. Eu sînt o persoană foarte veselă şi cred că de aici vine şi plăcerea de a face comedie. Nu ştiu ce rol tragic mi s-ar potrivi, dar cred că ar fi o provocare pentru mine şi aş putea să îi fac faţă fără probleme”, declară actorul.

Vine poliţia! – duminică, 20.30, PRO TV