Mihai Găinuşă o ia de la capăt… cu “Cronica cârcotaşilor”

De: Cătălina Matei / 31.10.2011, 12:03
Mihai Găinuşă o ia de la capăt... cu “Cronica cârcotaşilor”
Din 2 noiembrie, ”Cronica cârcotaşilor” revine în grila Prima TV. Mihai Găinuşă vorbeşte despre schimbările pe care emisiunea le va suferi după plecarea lui Şerban Huidu.

– Mihai, de ce ai crezut că este nevoie de o ediţie specială a „Cronicii cârcotaşilor” în care să se discute despre viitorul emisiunii?
Pentru că această emisiune nu poate continua ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Este o emisiune de opinie şi e normal să recurgem la opinii chiar şi atunci când e vorba despre viitorul „Cronicii”. Retragerea lui Şerban este cu totul altceva decât aşteptarea, din sezonul trecut, ca el să se refacă după accidentul din iarnă.

– Reacţiile vizavi de accidentul lui Şerban au fost dintre cele mai virulente însă, ai primit cereri explicite să desfiinţaţi emisiunea?

Nu. Toate părerile pertinente au fost luate în considerare. Bineînţeles că în spaţiul media electronic au fost şi strigăte dezarticulate, dar acestea au fost, sunt şi vor fi tratate exact cum sunt… nişte agramatisme scrijelite pe net.

– De ce ai ales să-l inviţi pe părintele Vasile în ediţia specială?

Pentru că îl consider părintele meu spiritual, este omul care m-a cununat, mi-a botezat copii şi finii. Pentru că m-a criticat de fiecare dată când am sărit calul în comentariile mele. Şi pentru că unele experienţe de viaţă te pot schimba foarte mult.

– Până la urmă, sub ce formă va continua emisiunea?

Asta rămâne să decidem împreună cu echipa.

– Vom vedea o nouă ediţie a „Cronicii” pe 2 noiembrie?

Da. În ce formă, nu ştiu încă.

– Oana Ioniţă va fi din nou partenera ta de prezentare? Sau v-aţi gândit să aduceţi pe altcineva din afară?
Dacă aş aduce pe cineva din afară ar fi ca şi cum aş altoi un măr pădureţ cu un căpşun dulce. Trebuie cineva care are un gust acid. Sau măcar gust.

– Una dintre victimele accidentului provocat de Şerban era fan „Cronica cârcotaşilor”. Crezi că vor scadea audienţele emisiunii?

Aş vrea să transmit toată compasiunea mea şi a echipei emisiunii pentru familiile victimelor. Credeţi-mă că, acum, audienţele „Cronicii” contează mai puţin. Totul e să realizam un produs bun.

– Mihai, ce-ţi doreşti cel mai tare în momentul de faţă?
Sănătate tuturor!
Cătălina Matei

Cronica cârcotaşilor se difuzează miercuri, 20.30, la Prima TV.