Mihai Leu, un sportiv total

Apropo.ro / 03.07.2012, 12:12
Mihai Leu, un sportiv total
Mihai Leu, campion mondial la box şi campion naţional la raliuri nu poate sta departe de sport nici în timpul liber.

Printre pregătirile Raliului Aradului de organizarea căruia se ocupă, Leu a răspuns prezent şi la invitaţia prietenului său, Amatto Zaharia, maestru emerit al sportului şi preşedintele Federaţiei Romane de Kempo, pentru a participa la un antrenament al acestui sport de contact derivate din MMA.

– Care sunt asemănările între kempo şi box?
Ca şI în box, în kempo se folosesc lovituri cu pumnii. Apoi ar mai fi asrmănări între cele două sporturi ca atitudine, anduranţă, rezistenţă la efort, tenacitate, etc.

– Ce ţi-a plăcut cel mai mult la acest sport? Şi ce nu?
Kempo este un sport de contact asemănător cu boxul şi îmi place mai ales că întotdeauna adversarul e în faţa ta şI ştii exact cu cine te baţi nu ca în politică. De asemenea, kempo este un sport care îţi pune foarte bine mintea în mişcare. Nu e nimic care să-mi fi displăcut la acest sport.

– Nu eşti doar campion naţional de raliuri, ci şi organizator, având pe 25 şi 25 august Raliul Aradului. Cum te simţI în această postură?
Intotdeauna când mă apuc de ceva care îmi place, fac acel lucru cât pot eu de bine. Mi se potriveşte foarte bine această postură şi activităţile pe care ea le presupune.

Mihai Leu– Eşti implicat active în promovarea acelei părţi de ţara: concert Inna, raliu, ce altceva le mai pregăteşti „vecinilor” tăi? O competeţie de kempo ai în plan?
Deocamdată urmează etapa de raliu a Aradului, care vreau să iasă foarte bine, mai ales că am primit nişte semnale de la piloţi din Bulgaria care vor să participe şi ei, ceea ce înseamnă că au auzit că e un raliu foarte valoros. Această etapă face parte şi din Campionatul Naţional al Ungariei. Vreau să facem această etapă tot mai bună şi să o creştem cât mai mult şi să aducem nume cât mai mari de piloţi.

– Ce fel de sport faci acum de întreţinere?

Acasa la Hunedoara fac în fiecare zi mişcare. Alerg pe bandă, flotări, genoflexiuni, abdomene. Când vin la Bucureşti, merg la World Class unde am instructori care îmi fac programe speciale de antrenament.

– Ai planuri de vacanţă pantru vara asta? Unde?
In fiecare vară, soţia mea se ocupă de vacanţele noastre. Ea alege locul şi perioada şi cu câteva zile înainte mă anunţă, aşa că aştept de la o zi la alta să-mi spună unde vom pleca. In octombrie vom merge câteva zile la Miami, unde trebuie să particip la un congres mondial World Boxing Organization şi apoi la un turneu de kempo în Las Vegas. Vom combina utilul cu plăcutul în SUA, adică ne vom şi relaxa câteva zile acolo.

– Când vrei să te relaxezi, ce activităţi preferi?
Sunt fan playstation şi am multe jocuri pe bază de curse auto, am simulator de volan de maşină de curse.

Mihai Leu– Te uiţi la televizor şi la alte emisiuni decât cele sportive? La ce te uiţi?
Imi plac mult filmele artistice şi ştirile pentru că vreau să ştiu tot ce se întâmplă în ţară şi în lume. Imi place genul de filme inspirate din vieţile unor oameni, bazate pe realitate.

– Care sunt sportivii tăi preferaţi şi pentru ce îi admiri?
Gică Hagi, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Cassius Clay, Ayrton Senna. Pentru tot ce au realizat în sport şi în afara competiţiilor sportive şi pentru conduita morală.

Andra Iliaş