Mihai Mironica În cautarea soldatului de la Marathon

Apropo.ro / 09.08.2004, 14:40
Mihai Mironica  În cautarea soldatului de la Marathon
Echipa PRO TV care va face deplasarea la Atena îi cuprinde pe Costi Pruna (aflat la a doua olimpiada, dupa Sydney 2000), Leo Badea, Mihai Mironica, fostul producator al emisiunilor "Procesul etapei" și "Dinastia Campionilor", și operatorul Lica Molan, cel mai longeviv


Echipa PRO TV care va face deplasarea la Atena îi cuprinde pe Costi Pruna (aflat la a doua olimpiada, dupa Sydney 2000),

Leo Badea, Mihai Mironica, fostul producator al emisiunilor „Procesul etapei” și „Dinastia Campionilor”, și operatorul Lica Molan, cel mai longeviv operator sportiv din Romania.

– Cu cine ai vrea sa te întîlnești la Olimpiada?
– În primul rînd, cu soldatul Philippides de la Marathon, cu discobolul sau cu Pierre de Coubertin! Aș vrea sa-i întreb daca ei cred ca spiritul olimpic s-a mai pastrat. Mai ales dupa ce, în 1996, mercantilismul a facut ca gazda Olimpiadei sa fie Atlanta, orașul american al bauturii racoritoare care baga mulți bani în Comitetul Olimpic Internațional, în detrimentul Atenei, care merita sa sarbatoreasca prin sport 100 de ani de la organizarea jocurilor moderne.

– Pentru tine e prima Olimpiada ca reporter. Crezi ca va fi cum sperai la începutul carierei?
– Sincer, nu prea pare a fi cum visam eu, copil fiind. O gramada de scandaluri de dopaj, interesul financiar enorm și faptul ca pîna acum s-au vîndut doar un sfert de bilete, iar alt sfert a fost acontat de comitetele naționale olimpice, nu prea deseneaza o scena așa pura, cum credeam eu odinioara ca ar fi o asemenea competiție.

– La Atena vor fi probleme cu traficul și cu temperaturile ridicate. Sînteți pregatiți?
– Vom lua metroul în oraș. Iar pentru bazele sportive din afara lui, am înțeles ca va fi normala circulația. De caldura, ce sa zic? O vom îndura, sper eu, de la umbra.

– Cîte încalțari crezi ca o sa tocești alergînd între atîtea evenimente sportive?
– La acest capitol, am în bagaje exemplul ideal. Este vorba de Costi Pruna, dupa parerea mea, cel mai bun reporter pe extrafotbal din Romania. El este omul pe care ne bazam, eu și Leo Badea, mai obișnuiți cu Gigi Becali sau Zidane decît cu gimnastica sau înotul. În plus, avem o alta piesa grea la noi: cel mai tare operator sportiv din țara, Lica Molan.

– Nu ți-e frica de vreun atentat?
Ne-am gîndit și la asta. Avem la noi un videofon, cum am vazut la cea mai tare corespondenta de la CNN, Christiane Amanpour. Cu el, vom transmite de pe Olimp sau de pe fundul Marii Egee, daca este cazul.

– Cu ce crezi ca o sa iasa Romania în fața la Atena?
Sper ca nu cu niște cazuri de dopaj. Știu ca cei din țara se așteapta sa se demonstreze înca o data ca gimnastica este domeniul acontat de romani, ca Valeriu Calancea ar putea fi un nou Nicu Vlad sau ca iar vor aduna medalii canotoarele. Eu, personal, mi-aș dori ca farmecul sa vina de la surprize, la fel cum a fost la Sydney cu Diana Mocanu sau Mihai Covaliu. Și, pentru bucuria lui Ion Tiriac, eu cred ca Andrei Pavel și Victor Hanescu ar putea aduce surpriza pe terenurile de tenis.

Tags: