Mihai Petre – România dansează… din nou!

De: Cătălina Matei / 18.05.2009, 00:00
Mihai Petre - România dansează... din nou!
Din 19 mai, încep preselecţiile pentru ediţia din toamnă a emisiunii ”Dansez pentru tine” de la PRO TV. Mii de oameni sînt aşteptaţi să-şi demonstreze talentul, fiecare avînd propriul vis de împlinit. ”Severul” jurat Mihai Petre, alături de coregraful-şef Edi Stancu, face parte din juriul permanent al caravanei şi este nerăbdător să-i vadă pe români dansînd în număr cît mai mare.

Românii au prins gustul paşilor de dans, dar au şi văzut că visele lor pot fi împlinite dacă vin în ringul de la ”Dansez pentru tine”. Pe 19 mai, caravana ”Dansez pentru tine” ajunge în prima locaţie din cele opt, Timişoara, într-o nouă căutare de oameni talentaţi, cu suflet mare, dispuşi să muncească din greu pentru cei dragi.

”Primul lucru care mă interesează la un posibil concurent e să aibă ritm. Poate să nu ştie nici un pas de dans. Cine are ritm şi simte muzica se mişcă foarte bine şi are toate şansele să înveţe să danseze. De asemenea, e foarte important curajul, mai ales în timpul emisiunii, unde trebuie să fii stăpîn pe tine. Dacă la preselecţii, în caravană, nu-şi stă­pîneşte emoţiile, nu va reuşi nici în emisiune. Ideea e să fie pozitiv, să fie atent, să înveţe destul de repede, să aibă putere de concentrare şi, bine­înţeles, e foarte important să aibă un vis serios”, ne explică Mihai.

Ce fel de oameni vin la preselecţii? ”Diver­si­tatea este foarte mare: de la visurile pentru care vor să lupte pînă la abi­lităţile lor pentru dans. De la copii pînă la oameni de vîrsta a treia; unii din­tre ei se miş­cau mai bine decît cei tineri… Dan­sul nu are vîrstă, aşa că noi îi aşteptăm pe toţi cu braţele deschise. Concurenţii care vor veni la preselecţii trebuie să ştie că cel mai important lucru este să-şi împăr­­tăşească visul cu noi”.

Un jurat ”de treabă”!

Atunci cînd ajung pe ringul de la ”Dansez pentru tine”, concurenţii se tem cel mai mult de notele lui Mihai Petre. În caravană însă… juratul cel exigent se transformă: ”În emisiune, sînt în postura în care trebuie să judec un produs final, respectiv dansul lor, care poate fi mai bun sau mai slab. În caravană, facem cu totul altceva: ajutăm potenţialii concurenţi să în­veţe cîţiva paşi. Iar asta o facem într-o manieră foarte relaxată şi foarte plăcută, atît pentru noi cît şi pentru ei. Mi se întîmplă deseori să vină oameni şi să-mi spună că la televizor par atît de rău, iar la faţa locului… sînt chiar de treabă”, ne povesteşte amuzat Mihai.

Pe cine pune ochii Mihai…

…ajunge direct în baletul de la ”Dansez pentru tine”, în grija lui Edi Stancu. Asta după ce trece prin competiţia visurilor. Mulţi dintre concurenţii care acum fac parte din balet au fost remarcaţi de Mihai încă de la preselecţii. Tot Mihai este şi responsabil de una dintre cele mai spectaculoase transformări de la ”Dansez pentru tine”. În prima ediţie a concursului, Ionuţ Iftimoaie a reuşit, cu ajutorul lui Mihai, să danseze graţios.

”Dacă aş avea timp, cu siguranţă aş mai încerca să fiu coregraful lui Iftimoaie. Rămîne, totuşi, cea mai mare de la . Oricum, am mai lucrat cu Ionuţ şi cînd a fost invitat special în alte ediţii ale show-ului”. Dacă Iftimoaie a putut… poate oricine, iar Mihai îi sfătuieşte pe cei care vor veni la preselecţii: ”Cel mai important este să nu le fie teamă, să încerce să-şi domine emoţiile şi, chiar dacă au, să fie pozitive, nu distructive. Să fie bine pregătiţi să-şi expună corect cazul şi să fie foarte atenţi la explicaţiile pe care le dăm noi”.

Traseul caravanei

Opt oraşe ale ţării vor fi vizitate de caravanele ”Dansez pentru tine” şi ”O-la-la!”. Astfel: 19 mai – Timişoara, Hotel Timişoara, 21 mai – Cluj, Disco Obsession pentru “Dansez pentru tine” şi Hotel Confort pentru “O-la-la!”, 22 mai – Oradea, Casa de cultură a sindicatelor, 24 mai – Baia Mare, Casa de cultură, 26 mai – Suceava, Hotel Continental, 27 mai – Piatra Neamţ, Hotel Central, 29 mai – Tulcea, Hotel Delta. Bucureştiul va fi ultimul oraş al traseului.