Mihai Petre şi Elwira Duda, nuntă ca în poveşti la Palat

Apropo.ro / 16.06.2008, 00:00
Mihai Petre şi Elwira Duda, nuntă ca în poveşti la Palat
Pe 7 iunie, Mihai Petre şi Elwira Duda au trăit un basm la propria nuntă. Cei doi şi-au planificat ziua cea mare în cele mai mici detalii pentru ca toţi invitaţii să guste din famecul acestei poveşti.
După ceremonia religioasă, care a avut loc la biserica “Domniţa Bălaşa”, Mihai şi Elwira au pornit într-o limuzină elegantă spre locul petrecerii, Palatul Ştirbei. Inedit a fost faptul că nu mirii şi-au aşteptat invitaţii, ci aceştia i-au întîmpinat pe sărbătoriţi. Potrivit unei traditii poloneze, părinţii mirilor i-au aşteptat la intrarea în palat cu un colac mare, sare şi două păhărele de palincă. Elwira şi Mihai au gustat din pîinea cu sare, au ciocnit paharele, după care le-au aruncat, conform tradiţiei, pe deasupra capetelor, pentru a “sparge” ghinionul şi a întîmpina o nouă etapă, îmbelşugată şi fericită în viaţa lor. Peste 200 de prieteni, rude şi colegi au fost alături de Elwira şi Mihai pentru a le ura “casă de piatră”: colegii lui Mihai de la ”Dansez pentru tine”, Andreea Marin şi Ştefan Bănică jr., Edi Stancu, Wilmark, Amalia Enache, Dan Bordeianu şi iubita lui, copiii de la şcoala de dans a mirilor.

Mesele botezate după stiluri de dans
Invitaţii au fost poftiţi la mesele botezate, fiecare în parte, după un stil de dans. Petrecerea care a urmat a fost, după aşteptările tuturor, un real spectacol de dans. Mihai Petre şi Elwira Duda au deschis petrecerea cu valsul mirilor, un dans pe care cei doi nu apucaseră să îl repete. Chiar dacă Mihai s-a împiedicat de cîteva ori în rochia miresei, cei doi i-au molipsit pe cei prezenţi de bucuria dansului. Invitaţii au fost încîntaţi de muzica unui taraf, dar şi de Horia Brenciu. Andreea Marin a fost invitată la dans de dansatori profesionişti şi a ţinut pasul cu cele mai complicate ritmuri, Ştefan Bănică s-a bucurat de rock’n’roll, în timp ce Wilmark a dat startul dansurilor latino. Copiii de la şcoala de dans a lui Mihai şi a Elwirei le-au pregătit sărbătoriţilor un moment special, un dans în care mirele nu s-a putut abţine să nu intre. La rîndul său, nea’ Marin, specialistul în folclor de la ”Dansez pentru tine”, i-a provocat pe Mihai şi pe Wilmark la un dans al căluşarilor. Cei doi au încins ringul şi au reeditat momentul din show-ul de la PRO TV. Emoţiile au pus stăpînire pe miri cînd Elwira a pre­zentat tuturor surpriza sa pentru Mihai: un colaj cu cele mai im­portante momente ale relaţiei lor, de la primul sărut şi prima cină romantică la momentul cererii în căsătorie. Cu lacrimi de fericire în ochi, cei doi îndrăgostiţi s-au îm­brăţişat şi s-au sărutat în aplauzele celor dragi. La final, s-a tăiat tortul, pe care cofetarul l-a gîndit după siluetele unor dan­sa­tori. Mihai a plecat la scurt timp după nuntă împreună cu ca­ra­vana ”Dansez pentru tine” la Iaşi, în căutarea concurenţilor pentru ediţia din toamnă a emisiunii de la PRO TV.