Mihai Stoica este noul președinte al clubului Unirea Urziceni

Apropo.ro / 25.05.2007, 09:42
Mihai Stoica este noul președinte al clubului Unirea Urziceni
Fostul manager sportiv al Stelei, Mihai Stoica, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presa, ca este convins ca a facut o alegere buna.când a acceptat sa preia funcția de președinte al clubului Unirea Urziceni. "Am avut mai multe motive pentru care am ales

Fostul manager sportiv al Stelei, Mihai Stoica, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presa, ca este convins ca a facut o alegere buna.când a acceptat sa preia funcția de președinte al clubului Unirea Urziceni.

„Am avut mai multe motive pentru care am ales Unirea Urziceni. În primul rând pentru ca am ocazia sa colaborez cu un om pe care îl apreciez, Dan Petrescu, pentru ca Unirea Urziceni este un club diferit, cu un patron care spre deosebire de alții a facut o baza sportiva, și pentru ca echipa s-a clasat în primul an petrecut în prima liga pe o poziție onoranta. Nu e puțin lucru sa fii în primele 10 echipe din România. Sunt convins ca am facut alegerea buna și sper sa demonstrez și oamenilor de aici același lucru”, a declarat Stoica.

El s-a caracterizat drept un conducator kamikaze și a precizat ca Unirea Urziceni a pierdut prea multe puncte în campionatul recent încheiat din cauza arbitrajelor. „Țin sa-i mulțumesc lui Adrian Porumboiu pentru oferta pe care mi-a facut-o și pentru ca m-a caracterizat drept conducatorul kamikaze. Nici eu nu puteam sa ma descriu mai bine. Asta am fost zece ani la Galați, cinci ani la Steaua și asta voi fi și urmatorii trei ani la Unirea Urziceni. Nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat pâna acum. S-au pierdut prea multe puncte”, a afirmat Stoica.

Noul președinte spune ca nu se va implica în transferurile de jucatori: „Aici s-au facut multe confuzii în activitatea pe care eu am desfașurat-o la un alt club. M-am implicat total atunci când antrenorii au venit în ultima clipa și nu cunoșteau campionatul intern. Acum este cu totul altceva. Transferurile se vor face la propunerea antrenorului principal și daca va dori sa ne consultam e OK”.

Președintele Unirii Urziceni a evitat sa comenteze declarațiile patronului stelist Gigi Becali, care l-a acuzat ca a comis nereguli în transferurile brazilienilor Elton și Andrey. „Am fost controlat, sunt controlabil în continuare. Altceva nu mai vreau sa declar. Nu vreau sa debutez cu o polemica, reprezint un alt club și sunt puțin interesat sa intru în polemica cu reprezentanții Stelei”, a mai spus Stoica.

Antrenorul Dan Petrescu, care își va prelungi contractul cu Unirea Urziceni pentru trei ani, spera ca în aceasta perioada echipa sa poata juca într-o cupa europeana. „Suntem hotarâți sa facem achiziții și la nivelul jucatorilor și sa ajungem și noi cât mai repede într-o cupa europeana. Suntem un club ambițios și sper ca împreuna sa egalam performanțele Clujului. Obiectivul este ca în teri ani sa ajungem în cupele europene. Îmi pare bine ca voi colabora cu Mihai Stoica. Sunt convins ca Steaua nu ar fi avut atâtea rezultate fara Mihai Stoica”, a declarat Petrescu, în cadrul aceleiași conferințe de presa.

Referitor la fotbalistul stelist Elton, despre care patronul Gigi Becali a spus ca îl vinde oricui ofera 500.000 de euro, Dan Petrescu a spus ca prețul este prea mare.

„Ma intereseaza orice jucator bun din România, inclusiv de la Steaua, Dinamo sau Rapid. Acum sa vedem daca putem sa îi luam. Despre Elton s-a spus ca e circar. Pai daca e circar îl vinzi cu 500.000? Trebuie sa ceara mai puțin. Vor veni jucatori foarte cunoscuți cu care suntem în tratative”, a spus Petrescu.

Stoica îl va înlocui la Unirea Urziceni în postul de președinte pe Viorel Ilinca, care va primi o alta funcție în cadrul clubului.

(Adrian Țone, [email protected])
Mediafax