Mihail Boldea a fost adus în țară și este arestat

De: Dragos Tanase / 27.03.2012, 14:02
Mihail Boldea a fost adus în țară și este arestat
Aeronava KLM de la Amsterdam, la bordul căreia s-a aflat deputatul Mihail Boldea, a aterizat, marți, la ora 12.55, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Deputatul a fost urcat într-o mașină de Poliție și condus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), pentru a fi identificat și a i se face formalitățile de încarcerate având, în vedere că pe numele său s-a emis de către ICCJ un mandat de arestare pentru 30 de zile. Astăzi, la ora 14:00, încep audierile în cazul său.

Potrivit procurorilor, sunt date și indicii rezonabile în legătură cu participația penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 – 2011, în obținerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situația juridică reală a acestora ori existenței unor convenții comerciale în ceea ce privește bunurile.

După ce a aflat ca a fost pus sub urmărire penală, Boldea a plecat din țară sâmbătă, 17 martie, spre Turcia, iar de acolo spre Kenya, însă nu avea interdicție de a părăsi țara.

Duminică, 25 martie, Mihail Boldea s-a prezentat la Consulatul României din Kenya, unde a solicitat asistență, având în vedere că știa faptul că fusese emis un mandat internațional de arestare pe numele său.

Astfel, Boldea a plecat din Nairobi luni, la ora 22.30, aterizând la Amsterdam marți, la ora 5.40. După o escală de trei ore și jumătate, el s-a îmbarcat la ora 9.15, la bordul unei aeronave KLM Royal Dutch.

Află ce persoane mai sunt implicate în dosarul Boldea, pe Mediafax.ro