Mihail, invitat să cânte piesa „Who You Are” la concertul anual de Crăciun de la Vatican

De: Alexandra Necsoiu / 16.10.2018, 14:16
Mihail, invitat să cânte piesa „Who You Are” la concertul anual de Crăciun de la Vatican
Unul dintre artiştii cu cea mai spectaculoasă ascensiune a ultimilor ani, Mihail, impresionează prin performanţele atinse în domeniul muzical, într-un timp foarte scurt. Artistul care a avut un parcurs uimitor s-a bucurat în acest an de un binemeritat succes internaţional. El a cucerit piaţa muzicală din Italia, unde a avut mai multe concerte în această vară, dar şi pe cea din Polonia.

Recent, el a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican, ce va avea loc anul acesta pe 15 decembrie. Ajuns la a 26-a ediţie, evenimentul a găzduit de-a lungul anilor artişti precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones şi Lauryn Hill.

Evenimentul se adaugă unei liste impresionante de apariţii TV ale artistului de origine basarabeană. Mihail a fost invitat să cânte piesa „Who You Are” atât în finala emisiunii „The Voice”, cât şi în cadrul emisiunii „Che Tempo Che Fa” a postului de televiziune Rai 1, cel mai bine cotat talk-show din Italia din punct de vedere al audienţelor, urmărit de 4 milioane de telespectatori în timpul interpretării live (https://youtu.be/KAhs4FA0wpA). Tot în această ţară, artistul a ocupat locul I în Italian Airplay Charts şi Italian Indie Charts, dar şi în topul iTunes Italy. Cu „Who You Are” Mihail a câştigat discul de aur în Italia şi trofeul „Top Of The Top” din cadrul festivalului Sopot din Polonia.
„Who You Are”:

În 2018, Mihail a venit cu o nouă direcţie muzicală şi un nou concept de show, un mix de muzică electronică, alternativ şi pop marcat de lansarea conceptului „End Of Summer Session”, ce include piese ca „Slow Train”, „Guess It’s On You” si „Intro”.
 

De origine rusă, Mihail Sandu a crescut în Republica Moldova şi, încă din copilărie, s-a îndreptat spre domeniul artistic. A studiat timp de şapte ani pianul, a învăţat să cânte şi la chitară, însă în liceu a ales pictura. La facultate, deşi i-ar fi plăcut să se reîntoarcă la muzică, a considerat că nu va avea perspective muzicale în Chişinău. Astfel, i s-a părut mai potrivit designul, pe care l-a văzut ca pe o provocare. Mutarea în România, la Cluj, a venit tot datorită studiilor şi după doi ani în care a acumulat aici informaţii noi din acest domeniu, a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde şi-a continuat studiile în design grafic şi în fotografie. Aşa s-a născut proiectul „I had a dream” ce i-a avut ca protagonişti pe diverşi oameni ai străzii, fotografiile fiind expuse mai târziu într-o galerie din Cluj.
              

Chitara l-a însoţit peste tot, la fel şi muzica, iar primul său single s-a numit „Dans nocturn”. A devenit cunoscut cu „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues şi pop, piesa fiind desemnată a doua cea mai difuzată piesă din 2016, acumulând pâna în momentul de faţă aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube. Influenţele indie-alternative din creaţiile sale au apărut odată cu „Simt că ne-am îndepărtat”, piesa reprezentând primul pas spre „reinventarea” artistului, direcţie ce avea să se continue prin single-ul „Who You Are”.