Mii de animale pe cale de dispariție sunt comercializate pe internet

Apropo.ro / 22.08.2005, 11:09
Mii de animale pe cale de dispariție sunt comercializate pe internet
Vânzarea ilegala pe internet a mii de animale vii sau a unor produse obținute de la specii protejate a fost denunțata de Fondul Internațional pentru Protecția Animalelor (IFAW), informeaza AFP. "În fiecare saptamâna, mii de animale și de produse de origine

Vânzarea ilegala pe internet a mii de animale vii sau a unor produse obținute de la specii protejate a fost denunțata de Fondul Internațional pentru Protecția Animalelor (IFAW), informeaza AFP.

„În fiecare saptamâna, mii de animale și de produse de origine animala – fie ca este vorba despre cimpanzei vii, despre colți mari de elefant sau caluți de mare uscați – sunt comercializate în spațiul virtual internațional”, afirma IFAW, într-un raport.

„Acest tip de comerț profitabil, care se amplifica în fiecare zi, aduce în pragul extincției speciile cele mai amenințate ale lumii și provoaca suferințe inexplicabile”, subliniaza organizația.

IFAW afirma ca a efectuat „o ancheta, timp de trei luni, în Marea Britanie, care a relevat faptul ca, în doar o saptamâna, mai mult de 9.000 de animale salbatice vii sau de produse rezultând din fauna salbatica au fost oferite spre vânzare pe site-uri internet de limba engleza, în special pe forumuri de discuții și pe celebrul site de licitații eBay”.

Cel puțin 70 la suta dintre aceste animale aparțineau unor specii protejate de legislația internaționala, susține organizația neguvernamentala, care a descoperit ca unele dintre speciile cele mai amenințate sunt comercializate online, pe site-uri Internet din Marea Britanie, Statele Unite, India, Israel și Germania, iar cea mai mare parte dintre ele sunt vândute sau sunt obiectul unor schimburi în mod ilegal.

Ancheta se refera la cinci categorii de animale: primate vii, produse din fildeș, produse din carapacele broaștelor țestoase și poșete și articole de moda fabricate din pielea reptilelor și felinelor salbatice amenințate cu dispariția.

Mediafax