Mii de persoane sunt aşteptate în weekend la cel mai mare show aviatic de la malul Mării Negre

De: Nicoleta Nicolae / 04.07.2015, 10:00
Mii de persoane sunt aşteptate în weekend la cel mai mare show aviatic de la malul Mării Negre
Mii de turişti şi localnici sunt aşteptaţi să asiste, la sfârşitul acestei săptămâni, pe aerodromul din Tuzla, la un nou spectacol aviatic din seria "Aeromania”, ce va include, pe lângă elemente de acrobaţie aeriană executate de piloţi de renume mondial, muzică rock şi un show de maşini retro.

Potrivit organizatorilor, „Aeromania” are loc sâmbătă, 4 iulie, o zi în care iubitorii avioanelor vor vedea un spectacol de neuitat, confirmându-şi prezenţa Yakării Acrobaţi – cu trei aeronave YAK 52, Jurgis Kairys – multiplul campion mondial de acrobaţie aviatică, cu JuKa, după aventura din Marea Egee unde a plonjat cu Suhoiul, pe 24 septembrie 2014, Ali Ozturk – pilotul turc care zboară cu biplanul Pitts S-2, numit “Purple Violet”, Lotul Naţional de Acrobaţie – cu cinci aeronave Extra 300 şi Extra 300 L, aeronavele aparţinând Regional Air Services (Diamond DA 20, Diamond DA 40, Diamond DA 42, Cessna 182, AN2 şi Bell 206 B3, Cabri G 2 Aerospatiale Dauphin, Agusta 139 si AS 365 Dauphin) şi supersonice MIG 21 Lancer, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, printre vedetele de anul acesta de la Tuzla se numără, din nou, Aeroclubul României, dar şi Hawks of Romania (Şoimii României), un echipaj de şapte paraşutişti Blue Wings, cu un avion Airvan Ga8 pentru lansări. Balonul cu aer cald al Aeroclubului României este şi el o prezenţă unică la fiecare demonstraţie aeronautică. Balonul de tip Kubicek BB30Z atrage privirile publicului şi impresionează prin alura lui impozanta.

Evenimentul de deschidere a show-lui aviatic va avea loc joi, 2 iulie, când, pe şoseaua costieră dintre staţiunile Saturn şi Venus, între orele 10.00 – 12.00 va avea loc o cursă spectaculoasă, de 1,7 kilometri, între un autoturism de lux, două motociclete, un avion de acrobaţie şi un elicopter. În intervalul orar menţionat, circulaţia va fi oprită pe şoseaua care leagă cele două staţiuni.

Sâmbătă, pe lângă spectacolul acrobatic, pe scena aşezată în faţa zonei de evoluţie a aeronavelor vor avea loc simultan şi concertele lui Mihai Mărgineanu – fost elev al şcolii de pilotaj Regional Air Services, Taxi, Desant şi The R.O.C.K. Ziua se va încheia, ca de obicei, cu mult aşteptatul spectacol pirotehnic oferit de cele patru avioane jucând rolul de Air Bandits.

Publicul va mai putea vizita expoziţia maşinilor de epocă, ce aparţin clubului Retromobil, zona alocată motocicletelor, aeronavele aflate în expozitie, balonul cu aer cald şi multe altele. Standurile vor găzdui şi atracţii pentru piloţi şi viitorii piloţi, indiferent de vârstă: de la Flying Toys, la produsele pentru profesionişti oferite de Pilotshop. Pentru copii va fi amenajat un spaţiu de joacă supravegheat.

Sursa: MEDIAFAX