Miliardarii rusi au un „satuc” numai al lor, langa Moscova (Foto)

De: Marian Andrei / 16.07.2009, 11:45
Peste 200 de miliardari rusi se vor muta in curand langa Moscova, intr-un complex rezidential construit special pentru ei

Agalarov Estates Golf Club este ultimul proiect al milionarului rus Aras Agalarov, unul dintre cei mai bogati oameni ai Rusiei. El si-a propus sa creeze o comunitate in care toti oamenii sa fie egali. Egal de bogati! Si se pare ca a reusit, din moment ce constructorii, arhitectii si designerii fac ultimele finisaje ale complexului.

Terenul este superb, plin de brazi si campuri de musetel, in timp ce o perdea groasa de copaci mascheaza elegant privelistea unui sat prapadit din apropierea paradisului miliardarilor. Membrii comunitatii au la dispozitie 14 lacuri artificiale, cascade, teren de golf, scoala privata si acces exclusiv la o plaja impecabila cu nisip alb, adus din import.

Aici, in Agalarov, o locuinta fara imbunatatiri costa in jur de 12 milioane de euro si include o piscina, o sauna si sase sapte dormitoare. Exista insa si 15 conace de super-lux, pentru care pretul mai urca putin, spre 20 de milioane de euro. Chiar ieftin, daca ne gandim la preturile din SUA!

Totusi, pentru privilegiul de a trai aici nu ajunge doar sa ai bani cu nemiluita. La semnarea contractelor pentru case, viitorii proprietari s-au angajat sa nu organizeze vreodata focuri de artificii, sa nu-si ia caini si, atentie, sa nu intinda… rufaria la uscat in curte. Dar cea mai stranie regula le priveste pe garzile de corp ale bogatasilor. Acestora nu li se va permite sub nicio forma sa intre in zona rezidentiala; isi vor astepta patronii in masini, in afara acestui teritoriu.

In pofida recesiunii globale, resimtita acut si in Rusia, doar trei dintre cele 250 de resedinte nu au inca un stapan.

Iata si cateva imagini ale caselor din "sat":