Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter, în Alaska

Apropo.ro / 29.03.2021, 09:47
Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter, în Alaska

Cinci persoane, printre care și cel mai bogat om din Republica Cehă, Petr Kellner, au murit sâmbătă, când un elicopter în care se aflau s-a prăbuşit lângă un ghețar din Alaska, au spus oficialii, citaţi de New York Times.

Miliardarul ceh, Petr Kellner, cel mai bogat om din Republica Cehă – conform listei Forbes a miliardarilor – a cărui valoare netă a averii fost estimată la 17,5 miliarde de dolari, se afla la bordul elicopterului Airbus AS350 B3 când aparatul s-a prăbuşit lângă ghețarul Knik, potrivit celor care au închiriat aeronava.

Kellner, în vârstă de 56 de ani, a fost ucis alături de un alt oaspete al locaţiei montane Tordrillo, Benjamin Larochaix, tot din Republica Cehă; doi dintre ghizii locaţiei, Gregory Harms și Sean McMannany, și pilotul elicopterului, Zach Russel, au spus oficialii. Un supraviețuitor este în stare gravă, dar stabilă, conform oficialilor din Alaska, care au spus că Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi va efectua o anchetă pentru a determina ce a cauzat accidentul.

Serviciul de Intervenții de urgență a declarat că a fost anunțat sâmbătă, la ora 22, că elicopterul nu se întorsese dintr-o excursie și că resturile dintr-un accident fuseseră observate lângă ghețarul Knik.

Accidentul este cel mai recent nefericit eveniment pentru un sport extrem cu puțină marjă de eroare care a devenit un magnet pentru cei care caută senzații tari, potrivit publicației New Yok Times. Zborurile către munții îndepărtați sunt cunoscute pentru riscurile pe care le implică.

Cabana unde erau cazați, care oferă pachete săptămânale de 15.000 de dolari de persoană pentru cazare și charter heli-ski, și-a exprimat mâhnirea cu privire la prăbușire într-o declarație de duminică seara. „În cei 17 ani de operațiuni, aceasta este prima dată când trebuie să ne confruntăm cu un astfel de eveniment”.

Oficialii au declarat că elicopterul era operat de Soloy Helicopters în Wasilla, care nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. Cabana a confirmat că a închiriat zborul.

Potrivit cabanei, domnul Kellner era un oaspete frecvent și prieten al stațiunii.

Petr Kellner a făcut primii bani în anii 1990, după ce a început un fond de investiții, pe care l-a folosit pentru a cumpăra o participație de control în cea mai mare companie de asigurări din țară.

În octombrie a achiziționat rețeaua europeană de difuzare majoră, Central European Media Enterprises, pentru 1,1 miliarde de dolari, stârnind îngrijorare în Republica Cehă că rețeaua ar putea pierde independența. Dar într-o declarație publicată la acea vreme, Kellner a spus că achiziția a fost determinată de „un sentiment de responsabilitate” și a promis că rețeaua își va păstra obiectivitatea.

Compania sa de investiții, PPF Group, a donat, de asemenea, milioane de aparate de respirat și măști și mii de truse și tampoane pentru testarea coronavirusului pentru a ajuta Republica Cehă în pandemie, au raportat presa din Cehia.

Petr Kellner era căsătorit și avea patru copii potrivit site-ului companiei sale.

Sursa foto: Profimedia Images