Miliardarul George Soros sustine protestele impotriva Wall Street

De: MediafaxFoto / 04.10.2011, 10:32
Miliardarul George Soros sustine protestele impotriva Wall Street
Bogatul investitor american George Soros a declarat ieri ca priveste cu simpatie manifestatiile impotriva Wall Street care, in opinia sa, au fost cauzate de "super-bonusurile" platite de catre banci.

Raspunzand unei intrebari despre manifestantii care au incercat sa blocheze Podul Brooklyn la sfarsitul saptamanii trecute si care au facut apel la organizarea de noi manifestatii maine, in cartierul financiar din New York, Soros a declarat ca are „simpatie fata de opiniile lor” si ca le „intelege reactia”.

Miliardarul a subliniat situatia micilor intreprinderi, ale caror dobanzi la credite au crescut de la opt la 28 de procente, dupa criza din 2008, multe dintre eele fiind nevoite sa se inchida.

„Iar, in acelasi timp, hotararea de a nu injecta capitaluri in banci, ci, in realitate, de a le scapa de activele neperformante si a le permite sa iasa din gaura, lasa bancile cu super-profituri si le permite sa ofere super-bonusuri”, a adaugat miliardarul.

Peste 700 de persoane care au blocat sambata circulatia rutiera pe Podul Brooklyn, in cadrul miscarii anticapitaliste, au fost arestate, potrivit Politiei din New York, provocand o puternica sustinere pe Internet si o „publicitate” fara precedent pentru miscare.