Miliardarul Ion Ţiriac vrea să-şi cumpere castel! Ce sumă este dispus să plătească

De: Nicoleta Nicolae / 22.09.2015, 11:49

Miliardarul Ion Ţiriac vrea să-şi cumpere castel! Ce sumă este dispus să plătească
Vestea că este de vânzare Castelului Teleki din Comlod, judeţul Bistriţa-Năsăud, l-a bucurat foarte mult pe omul de afaceri Ion Ţiriac care şi-a trimis deja un reprezentant să afle toate detaliile.


Până acum, două firme şi-au arătat interesul şi s-au înscris la licitaţia publică deschisă cu strigare de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Fostul mare tenisman vrea să transforme castelul  într-un complex sportiv în care să exceleze tenisul. De asemenea, discuţii privind achiziţionarea castelului au fost purtate şi cu o firmă de avocatură din Bucureşti, în numele unei firme din Marea Britanie, care ar fi fost interesată de restaurarea imobilului şi de reintroducerea în circuitul turistic, conform rasunetul.ro.

Castelul Teleki din Comlod sau ce a mai rămas din el, este compus dintr-un imobil în regim de înălţime beci + parter (beci – 3 camere cu suprafaţa 230 mp, la parter 14 camere – 400 mp), plus teren intravilan pe o suprafaţă de 7843 mp.

Clădirea este clasată monument istoric de valoare naţională şi universală, grupa valorică A, cumpărătorul având obligaţia protejării acestuia în condiţiile legii. Potrivit documentaţiei Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, preţul de pornire la licitaţie a fost stabilit la 493.780 lei (echivalent a aproximativ 112.000 euro), conform raportului de reevaluare întocmit de evaluatorul autorizat – SC Grand Cora SRL.

 

Tags: