Milioane de oameni sufera din cauza crizei alimentare din regiunea africana Sahel

De: Tanase Dragos - Marian / 18.01.2012, 09:58
Milioane de oameni sufera din cauza crizei alimentare din regiunea africana Sahel
Uniunea Europeana a avertizat, ieri la Niamey, ca in regiunea africana Sahel criza alimentara fara precedent afecteaza in jur de sapte milioane de oameni, dintre care 1,7 milioane copii.

In acest sens, UE sustine – prin comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva – acordarea de asistenta cat mai curand posibil.

Responsabilul european se va deplasa miercuri la Tahoua (vestul nigerian) si joi la Zinder (centru-est) si Diffa (est) in regiunile printre cele mai afectate de criza, inainte de a calatori in Chad, alt stat sahelian afectat in egala masura.

Anul trecut, aproximativ 4.000 de somalezi infometati si insetati s-au indreptat spre capitala Mogadiscio, in cautare de apa si mancare

Anul trecut, 4.000 de somalezi s-au indreptat spre capitala Mogadiscio, in cautare de apa si mancare

Cuprins de crize alimentare cronice, Nigerul are un deficit cerealier de 519.639 de tone, 14 la suta din necesarul de consum pentru cei 15 milioane de locuitori in 2012, conform Ministerului Agriculturii.

De altfel, si alte regiuni din Africa sunt afectate de criza alimentelor si chiar a apei. Anul trecut, in iulie, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) anunta la Nairobi, in Kenya, ca doua regiuni din sudul Somaliei sunt afectate de foamete, din cauza secetei crunte din acele zone.

Citeste declaratiile celor implicati, pe Mediafax.ro