Milioane de utilizatori ar putea rămâne fără internet, din luna iulie

Apropo.ro / 27.04.2012, 17:30
Milioane de utilizatori ar putea rămâne fără internet, din luna iulie
Datorită unui software malițios care a accesat milioane de calculatoare, FBI a anunțat că cei care nu își vor "curăța" calculatoarele, până pe 9 iulie, ar putea rămâne fără acces la internet.

FBI va închide mai multe servere web prin care trece traficul web al utilizatorilor din întreaga lume, din cauza unui software malițios care a infectat milioane de calculatoare.

Acest software modifică setările DNS ale utilizatorului, redirecționându-i traficul web prin acele servere pe care FBI le-au confiscat în noiembrie 2011 dar pe care le-au menținut online pentru a nu perturba serviciile web.

Mentenanța acestor servere se va încheia pe 9 iulie, ceea ce înseamnă ca PC-urile infectate vor avea probleme cu conectarea la Internet.

Acest sofware malițios a afectat numai calculatoarele care au ca sistem de operare Microsoft Windows, așa că posesorii de produse Machintosh nu vor avea de ce să își facă probleme.

Daca doriți să aflați dacă acest software s-a instalat și în calculatoarele dumneavoastră, puteți accesa acest site guvernamental și să urmații pașii recomandați acolo.