Militantii al-Qaida au preluat controlul asupra unui sat din Irak

Apropo.ro / 19.09.2007, 14:11
Militantii al-Qaida au preluat controlul asupra unui sat din Irak
Zeci de combatanti din cadrul organizatiei al-Qaida în Irak au preluat marti controlul asupra unui sat din provincia Diyala, situata în nord-estul Irakului, a anuntat miercuri politia locala, citata de AFP. Sositi la bordul unui vapor, pe râul Diyala, militantii islamisti au luat cu

Zeci de combatanti din cadrul organizatiei al-Qaida în Irak au preluat marti controlul asupra unui sat din provincia Diyala, situata în nord-estul Irakului, a anuntat miercuri politia locala, citata de AFP.

Sositi la bordul unui vapor, pe râul Diyala, militantii islamisti au luat cu asalt satul al-Shuan, a declarat locotenent-colonelul Ibrahim al Obaidi, din cadrul politiei provinciale, care nu a fost în masura sa ofere si un bilant al operatiunii.Localitatea, cu populatie majoritar sunnita, este situata la 40 de kilometri nord de capitala provinciei, Baquba (60 de kilometri nord de Bagdad). La sosirea în sat, partizanii al-Qaida s-au confruntat cu membrii unui grup rival de insurgenti sunniti, „Brigazile revolutiei din 1920”, a explicat locotenent-colonelul Obaidi.

Satul a fost atacat dupa ce cei 300 de localnici refuzasera sa participe la operatiuni împotriva fortelor de securitate irakiene, potrivit ofiterului.