Militarii americani au descoperit baza lui al-Zarqawi de la Fallujah

Apropo.ro / 19.11.2004, 15:37
Militarii americani au descoperit baza lui al-Zarqawi de la Fallujah
Trupele americane din Fallujah au descoperit o casa de unde își conducea operațiunile teroriste liderul Al Qaida din Irak, Abu Musab Al Zarqawi, au declarat oficiali militari americani citati de New York Times. Acestia au adaugat insa ca teroristul a reusit sa fuga din oras

Trupele americane din Fallujah au descoperit o casa de unde își conducea operațiunile teroriste liderul Al Qaida din Irak, Abu Musab Al Zarqawi, au declarat oficiali militari americani citati de New York Times. Acestia au adaugat insa ca teroristul a reusit sa fuga din oras înainte de începerea operațiunilor.

Pușcașii marini care au patruns in cladire au descoperit scrisori care circulau între al-Zarqawi și colaboratorii sai, dispozitive explozive, computere, acte de identitate, inclusiv un pașaport sudanez, și echipamente medicale ale Crucii Roșii, Unele hârtii aveau antetul fostului dictator Saddam Hussein.

Gruparea condusa de al-Zarqawi este considerata responsabila pentru comiterea mai multor atacuri, atentate și pentru executarea a numeroși ostatici. Distrugerea bazei rebelilor din oras a fost unul dintre obiectivele ofensivei de la Fallujah.