Militarii americani vor purta uniformele la parada gay din acest an

De: Marian Andrei / 20.07.2012, 17:00
Militarii americani vor purta uniformele la parada gay din acest an
Potrivit unei recente directive a Pentagonului, la parada gay din acest an, militarii americani vor putea participa îmbrăcați în uniformă.

Asistenta șefă a ministrului Apărării, Rene Bardof a anunțat că „bazat pe informațiile noastre despre eveniment și pe regulile noastre, aprobăm participarea în uniformă la parada din acest an”, singura condiționare fiind respectarea standardelor armatei privind portul uniformei.

La parada gay de anul trecut de la San Diego, militarii participanți au purtat tricouri pe care era înscris numele armei (foto).

Dwayne Crenshaw, directorul executiv al San Diego LGBT, a exprimat „încântarea” organizației referitoare la această permisiune și a adăugat că „Lupta pentru egalitate nu este ușoară și este departe de a se fi încheiat, dar acesta este un mare pas înainte”.

La sfârșitul lunii decembrie 2010, președintele SUA, Barack Obama, a semnat ordinul referitor la abrogarea legii introduse în timpul președintelui Bill Clinton și denumită „Don’t Ask Don’t Tell„, potivit căreia , chiar dacă homosexualilor și lesbienelor li se permitea să servească în armata SUA, li se interzicea să-și dezvăluie orientarea sexuală, iar comandanții militari nu aveau dreptul să pună întrebări de acest gen.